Mici, elegante, moderne – despre prize este vorba, acele produse din casa fiecărui om care de multe ori nu se bucură de atenţia pe care o merită. Situaţia a început însă să se schimbe de câţiva ani, odată cu apariţia acelor prize inteligente, care au dat peste cap tot ce se ştia până la acel moment despre rolul acestor produse: de a furniza curent electric pentru funcţionarea electronicelor şi electrocasnicelor.

O priză inteligentă este, de fapt, un comutator care permite oprirea sau pornirea curentului electric direct din telefon. Iată câteva modele de prize smart care fac traiul mai confortabil şi mai uşor pentru omul modern:

Prize cu rame din sticlă

Există, în cazul prizelor, modele cu rame din sticlă care au un aspect deosebit de elegant, ce arată că noi şi după ani întregi de utilizare. Sunt realizate din sticlă securizată, ceea ce înseamnă că sunt rezistente la lovituri, zgârieturi şi alte şocuri mecanice.

Prize programabile

Tehnologia oferă avantaje nebănuite chiar şi în cazul prizelor. Acum există pe piaţa prize programabile, ce pot fi controlate wireless, prin intermediul unui smartphone sau al unei tablete. O astfel de priză are de regulă mai multe programe şi oferă opţiuni de setare a timerului, iar unele au o funcţie aleatorie de setare pentru securitatea locuinţei. Practic, printr-o astfel de priză se pot controla toţi consumatorii din casă, ceea ce va însemna o eficientizare a consumului de energie electrică. Un exemplu ar fi că se poate programa priza pentru că dimineaţa la ora 7:00 să pornească espressorul, astfel încât persoana care se trezeşte să se bucure de o cafea proaspătă şi fierbinte, pentru a-şi începe ziua în forţă.

Prize media

Prizele media sunt foarte utile în prezent, când oamenii sunt invadaţi de tehnologie, sub toate formele ei. O priză media oferă opţiuni precum întrerupător cu touch şi priză USB. Aceste prize sunt foarte utile atât pentru casa, cât şi pentru birouri, săli de conferinţă, hoteluri, restaurante etc.

Întrerupător şi priză

O alternativă versatilă este şi priză 2 în 1, adică întrerupător şi priză în acelaşi produs. Potrivit experţilor de la Case-Smart.ro, aceste prize sunt realizate, de regulă, din sticlă termorezistenta, care oferă rezistenta, durabilitate şi nu în ultimul rând un aspect elegant şi original.

De ce este esenţială priză inteligenta într-o locuinţă

Locuinţele moderne sunt axate pe confort absolut, în toate privinţele. Astfel că indiferent dacă sunt alese prize inteligente cu mai multe sloturi sau cu un slot, fiecare membru al familiei se va bucura de avantaje importante:

·       pot fi utilizate pentru instalarea camerelor de supraveghere;

·       facturile la energie electrică vor fi diminuate, pentru că luminile şi electrocasnicele vor funcţiona doar în intervalul de timp setat;

·       se pot încărca diverse dispozitive la prizele inteligente;

·       un grad ridicat de siguranţă – securitatea este un alt avantaj oferit de prizele smart, pentru că se poate programa aprinderea luminilor pe timpul nopţii, de exemplu, alungând în acest mod persoanele rău intenţionate.

În concluzie, oamenii trebuie să profite la maximum de beneficiile oferite de tehnologiile de ultima generaţie. Prizele smart sunt dispozitive la îndemâna oricui, atât din punct de vedere al preţului, cât şi al uşurinţei în instalare, cu care se poate transforma o locuinţă obişnuită într-o casă inteligentă, cu toate avantajele aferente. coral