Ca în orice alt domeniu, lumea pariurilor sportive este plină de mituri, iar acestea sunt cunoscute de majoritatea pariorilor. Cu siguranță ai auzit de-a lungul timpului multe mituri despre pariurile sportive și poate la un moment dat le-ai și crezut. Miturile se învârt în jurul unor subiecte generale cum ar fi faptul că nu poți câștiga pe termen lung la pariuri sportive sau faptul că poți avea câștiguri uriașe cu bugete pe măsură. Aceste mituri pot fi demontate foarte ușor chiar și pentru pariorii începători sau pentru persoane care au pariat cel puțin o dată.

Cote mari

Cel mai răspândit mit din lumea pariurilor sportive este acela că cele mai profitabile sunt cotele mari. De cele mai multe ori, cei care aleg să parieze pe sisteme de joc bazate doar pe cote mari, vor ajunge să aibă și multe pierderi. Aceste persoane înțeleg greșit conceptul de “pariuri pe valoare”. Doar pariorii care au un money management foarte bun pot obține profit pe termen lung folosind această metodă. În schimb, persoanele care au profituri mari pe termen lung mizează foarte mult pe analiza minuțioasă a pariului înainte chiar de conceperea biletului. În concluzie, dacă vrei să ai un câștig constant, este mai importantă analiza și cunoașterea premiselor favorabile pentru câștig pentru acel meci și nu doar cota mare.

Nu poți câștiga pe termen lung

Un alt mit foarte răspândit se referă la faptul că nu poți câștiga pe termen lung. Este total neadevărat, deoarece există dovezi vii de pariori care câștigă constant la pariuri sportive, indiferent de sport sau tipul de pariu plasat. Ceea ce este important aici este faptul că ai nevoie de o disciplină exemplară și sa știi să depășești eșecurile la pariuri. Această disciplină fiind caracteristică pariorilor profesioniști. Trebuie să reții că și pariorii profesioniști pierd și nu au toate biletele câștigătoare. Aceștia au în schimb un money management foarte bun, strategii de pariuri bine alese care li se potrivesc și un control foarte bun al emoțiilor pentru a nu se lăsa duși de val atunci când pierd un bilet. Important este ca la finalul perioadei stabilite, atunci când tragi linie, să ai mai multe bilete câștigătoare decât necâștigătoare, adică profit.

Poți câștiga doar atunci când ai buget

Mai există mituri precum acela că poți câștiga doar atunci când ai buget. Acest mit poate fi dărâmat foarte ușor prin simplul fapt că mizele pe care le joci sunt direct proporționale cu câștigul potențial. Așadar, bugetul nu este un impediment pentru a câștiga pe termen lung.

Ponturile salvează pe oricine

“Ponturile salvează pe oricine” este încă un mit auzit foarte des. Dacă cunoști foarte bine echipa pe care pariezi, istoricul acesteia, forma jucătorilor și evoluția lor, atunci ai toate șansele să ai un bilet câștigător. Cei care oferă ponturi contra cost pe internet sunt persoane pe care vrei să le ocolești și ponturi pe care nu vrei să te bazezi. Mizează pe predictii pariuri de la tipseri profesionisti, care fac asta din pasiune si le ofera gratuit.

Un simplu noroc

Mai sunt persoane care afirmă că pariurile sunt de fapt simplu noroc. Este adevărat că te bazezi și pe noroc atunci când pariezi, dar într-o mică măsură, o mare pondere având de fapt analiza meciului, strategia pe care o folosești și gestionarea corectă a bugetului.

 

coral