Guvernul a decis: preţurile la pompă vor scădea cu 50 de bani pe litrul de carburant, timp de trei luni. O picătură într-un ocean, sunt de părere şoferii care plătesc acum pe un plin de benzină sau motorină aproape dublu faţă de cât plăteau anul trecut. Compensarea la pompă va fi suportată, parţial, tot din buzunarele românilor, adică 25 de bani vor veni de la bugetul de stat, iar cealaltă jumătate de la companiile petroliere.

Deşi un plin de carburant este mai scump cu câteva zeci de lei, chiar sute faţă de anul trecut, Guvernul a anunţat o reducere la pompă nesemnificativă pentru şoferi.

Nicolae Ciucă, premierul României: Am identificat, împreună cu specialiştii, o soluţie de compensare în sumă fixă de 50 de bani care se va aplica direct la pompă.

Viorel Bosoi, transportator: Impactul, oricum să nu ne aşteptăm la o scădere a preţurilor.

La un plin de 50 de litri de carburanţi, economia va fi de circa 25 de lei

Dacă la ieftinirea bunurilor transportate, printre care alimentele, nu ne putem aştepta – nici la un plinul de carburant nu vom face o economie prea mare. Dacă ne raportăm la preţurile actuale din Capitală un şofer care face plinul, 50 de litri de carburanţi, va face o economie de circa 25 de lei.

Şofer: 50 de bani e puţin, adică e aşa, o minciună pentru noi

Până când măsura va intra în vigoare, nu este exclus ca benzinarii să mai mărească preţurile la pompă. Măsura compensării se va aplica timp de trei luni, urmând ca după această perioadă Guvernul să vadă cum au evoluat preţurile la pompă şi să decidă alte soluţii. 

Săptămâna viitoare este aşteptată şi ordonanţa de urgenţă, iar măsura va intra în vigoare de la 1 iulie. 

 

coral