Șase deținuți s-au luat ieri la bătaie, în Penitenciarul Gherla.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Penitenciarului Gherla, un conflict a izbucnit în jurul orei 15, în timpul activităților cotidiene.

„Vă informăm că, astăzi, 28.07.2020, în jurul orei 15:00, la Penitenciarul Gherla, a avut loc o altercație spontană între 6 deținuți cazați în cadrul aceleiași secții de deținere. Incidentul s-a petrecut cu ocazia activităților zilnice și nu a putut fi anticipat. Personalul operativ specializat a intervenit de îndată, aplanând conflictul fără folosirea forței fizice. Deținuții implicați în incident au fost prezentați la cabinetul medical, fără recomandare ulterioară de investigații sau îngrijiri spitalicești”, au transmis reprezentanții penitenciarului, într-un comunicat de presă.

Administrația penitenciarului a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Gherla cu privire la incident, iar persoanele implicate se va declanșa procedura disciplinară.

 

„În conformitate cu prevederile legale, administrația locului de deținere a procedat la sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Gherla și informarea judecătorului de supraveghere. De asemenea, față de persoanele implicate se va declanșa procedura disciplinară”, se mai arată.