Ești student sau îți dorești un job part-time care să-ți suplimenteze veniturile? În România există numeroase oportunități de carieră și locuri de muncă part-time, dintre care îl poți alege pe cel potrivit, în multe domenii și sectoare de activitate. Descoperă mai jos care sunt câteva dintre joburile pe care le poți practica în regim part-time și ce presupun ele.

<![endif]–>

Consilier vânzări

Îți place să interacționezi cu oamenii? Atunci jobul de consilier vânzări este potrivit pentru tine. Acesta presupune să recomanzi clienților produsele potrivite, să îi ajuți să-și aleagă produsele de care au nevoie, conform cerințelor acestora. Printre principalele abilități de care ai nevoie se numără comunicarea, orientarea către client, cunoașterea produselor magazinului pentru care lucrezi, dar și o bună organizare. Poți lucra pentru orice magazin de retail, fie că este vorba despre fashion, electronice și electrocasnice, produse pentru animale etc.

Specialist social media

Ești pasionat de Facebook, TikTok, Instagram sau alte canale de social media? Știi să creezi conținut de tip videouri scurte, postări vizuale, texte atractive? Atunci acest job poate fi pentru tine. Ai nevoie de creativitate, adaptabilitate la brandurile cu care lucrezi, de un bun management al timpului, dar și de seriozitate și viteză de reacție. Este un job creativ, care te poate propulsa spre o carieră frumoasă în domeniul marketingului, chiar dacă nu ai experiență de lucru.

Operator call-center

Îți place să interacționezi cu oamenii, ai abilități bune de comunicare verbală și scrisă? Mai cunoști și o limbă străină? Atunci, poți alege un job part-time de operator call-center. În funcție de specificul companiei cu care lucrezi, poate fi un job în care faci vânzări și prezinți produse sau poate fi unul în care răspunzi cerințelor și solicitărilor clienților.

Lucrător comercial

Dacă nu ai calificare și experiență într-un anumit domeniu, poți alege un job de lucrător comercial. Acesta presupune atât așezarea produselor la raft, cât și interacțiunea cu clienții, acordarea de recomandări și încasarea plăților. Poate părea mai solicitant și complicat dacă nu ai mai făcut acest lucru, dar avantajul este că vei învăța foarte rapid și poți progresa apoi ca team leader, dacă lucrezi pentru un lanț mare de magazine sau fast-food, de exemplu.

Curier/livrator

Un alt job prin care îți poți suplimenta veniturile este cel de curier sau livrator. Acesta presupune să livrezi comenzile clienților, fie că este vorba despre comenzi de mâncare (cel mai adesea) sau comenzi de alte produse. Ai nevoie de un mijloc de transport (bicicletă, mașină, trotinetă, scuter), de un telefon smartphone pe care să-ți instalezi aplicația prin care preiei și gestionezi comenzile, plus echipamentele speciale pe care le obții de la firma cu care alegi să colaborezi. Ajută foarte mult să reușești să te miști rapid și să cunoști orașul în care faci livrări.

Trainer de o limbă străină

Cunoști bine o limbă străină de circulație internațională, cum ar fi franceza, engleza sau germana? Atunci poți opta pentru un job part-time de trainer pentru copii sau adulți, fie că lucrezi live sau online. Ai nevoie de abilități bune de comunicare orală și scrisă, să ai un vocabular bogat și cunoștințe bune de gramatică ale limbii respective, dar și de abilitatea să explici cu drag celorlalți cum să învețe și să practice acea limbă.

Indiferent care sunt abilitățile tale de lucru, dacă dai dovadă de seriozitate și perseverență, vei reuși să găsești acel job part-time de care ai nevoie dacă ești la început de carieră sau dacă vrei să-ți suplimentezi veniturile. Îți dorim mult succes!

FOto: MART PRODUCTION / Pexels coral