Larisa Iordache a mai scris o pagină de istorie pentru gimnastica României. Aceasta a încheiat en fanfare Europenele de gimnastică artistică de la Mersin, Turcia, devenind cea mai medaliată româncă din istoria acestor Campionate. În finalele pe aparate, Larisa Iordache a cucerit trei medalii, dintre care două de aur. Iată câteva lucruri neștiute despre Larisa Iordache, o sportivă care a fost extrem de chinuită din cauza accidentărilor.

Lucruri neștiute despre Larisa Iordache. Și-a început cariera la doar patru ani și jumătate

1. Larisa Iordache s-a născut la București pe 19 iunie 1996. Cu un frate și tată fotbaliști și cu o mamă handbalistă, nu se putea ca aceasta să nu fie atrasă de sport. Aceștia i-au insuflat, încă de mic copil, dragostea, devotamentul și dăruirea pentru sport.

2. Pe lista de lucruri neștiute despre Larisa Iordache se înscrie și felul în care ea s-a apucat de gimnastică. Primii pași i-a făcut sub îndrumarea Marianei Câmpeanu, antrenoare în cadrul clubului Dinamo București. Aceasta a remarcat-o într-un parc, prin ambiția de care dădea dovadă încercând să meargă pe role. La doar patru ani și jumătate, ea a început antrenamentele în cadrul clubului, urmând ca la opt ani să cucerească prima sa medalie, în cadrul concursului „Mica Gimnastă”.

3. În 2008 a devenit componentă a lotului național de junioare, urmând ca peste doi ani să participe la prima competiție majoră din viața sa, la Campionatul European din Birmingham, Marea Britanie. Atunci, România a obținut medalia de argint în proba pe echipe. La individual compus, Larisa a cucerit medalia de bronz, în finalele pe aparate clasându-se a patra la sărituri, a doua la bârnă și prima la sol.

Chiar și accidentată, Larisa a fost medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice de la Londra

4. Anul 2012 a fost de la agonie la extaz pentru Larisa. După ce a participat la primul său Campionat European ca senioară și a obținut medalia de aur în finala pe echipe, medalia de argint în finala de la bârnă și primul loc la sol, totul părea să fie promițător în perspectiva Jocurilor Olimpice de vară de la Londra. Însă, chiar înainte de competiție, ghinionul a lovit-o pe Larisa, suferind o accidentare care i-a provocat mari dureri.

Cu toate acestea, ea a reușit să ajungă în finala la individual compus și și-a ajutat echipa să acceadă în finala olimpică de pe a patra poziție. În ciuda problemelor și a durerilor mari, Larisa a contribuit la obținerea medaliei de bronz a echipei pe toate cele patru aparate. Jocurile Olimpice au fost ultima competiție a acesteia din anul 2012.

5. Înainte de a împlini 18 ani, aceasta declara că nu prea știe ce înseamnă viața de noapte. Mai mult, spunea că nu are timp nici să își facă un iubit. În vreme ce tinerii de vârsta ei deja testaseră mare parte din aceste distracții, ea a ales să se concentreze pe cariera sa de sportiv.

6. De-a lungul anilor ea a suferit numeroase accidentări, un alt moment greu din viața sa fiind în anul 2016, înainte de Jocurile Olimpice. În luna martie, în timpul unui antrenament la bârnă, aceasta și-a fracturat unul dintre degete și a fost nevoită să facă o intervenție chirurgicală. Astfel, ea a ratat Testul Olimpic 2016 din luna aprilie și prin urmare, echipa României a ratat calificarea la Olimpiadă. Deși aceasta a încercat să își revină în timp util, perioada de recuperare era prea scurtă pentru a își recupera forma. Cu toate acestea, ea nu s-a oprit nicio clipă, a continuat să muncească, să se antreneze și iată că rezultatele au apărut și a adus din nou cinste României.

7. Legitimată la Clubul Sportiv Dinamo și cu grad în poliție, Larisa Iordache a fost trimisă în stradă, în luna aprilie a acestui an, de către Ministrul De Interne pentru a verifica dacă oamenii respectă condițiile impuse de autorități. Așadar, aceasta a lucrat pe timp de pandemie ca agent de poliție la Secția 22 din cartierul Militari (București).

8. După trei ani grei, în care a suferit trei intervenții chirurgicale din cauza unei accidentări, Larisa Iordache a ajuns direct pe podiumul din Mersin. Cu cele trei medalii câștigate la Campionatul European din Turcia, ea a adunat în palmares 16 medalii și a devenit cea mai medaliată gimnastă a României la europene în clasamentul all-time. Le-a depășit, în acest fel, pe Cătălină Ponor, Nadia Comăneci și Sandra Izbașa. coral