Luni s-a desfășurat proba scrisă la Limba și literatura română din cadrul examenului național de Bacalaureat – prima sesiune.

Au fost prezenți în toată țara 134.831 de candidați, în timp ce 3.643 de candidați au absentat. Un singur candidat a avut temperatura peste 37.3̊ C. Acesta va susține examenul în etapa specială, ce se va desfășura în data de 6 iulie. 46 de candidați s-au aflat în izolare, iar alți 5 în carantină/spitalizați.

Pentru tentativă de fraudă au fost eliminați 85 de candidați. Drept consecință, aceștia nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

În județul Cluj, la această probă s-au prezentat 4.170 de candidați, iar 56 au fost absenți. Nu au existat situații în care candidații să fi avut temperatura peste 37.3 ̊C și nici situații în care candidații să susțină această probă a examenului cu subiectele de rezervă.

La prima probă scrisă a examenului național de Bacalaureat, în județul Cluj, au fost eliminați trei candidați pentru tentativă de fraudă. Ei nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului.

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.

coral