A avut loc prima căsătorie între două persoane care fac parte din comunitatea LGBTQ din România. Georgiana și Evie s-au căsătorit în București, marcând prima căsătorie din România dintre o femeie și un transgender. 

Căsătoria a fost posibilă doar pentru că unul dintre parteneri, care este transexual, a rămas în acte înregistrat ca bărbat, astfel, și-au unit destinele în fața ofițerului de stare civilă. Cuplul este fericit pentru că deși face parte din comunitatea LGBTQ, au avut posibilitatea de a se căsători legal în țara noastră, deși legea României nu aprobă căsătoria între două persoane de același sex, potrivit stirileprotv.ro.

Ceremonie cu obstacole

Sâmbăta trecută, Evie și Georgiana au ajuns în fața ofițerului de stare civilă. Legea din România interzice căsătoriile între persoanele de același sex. Însă, deși arată și se comportă ca o femeie, Evie este în continuare bărbat în buletin. Așa că ceremonia a avut loc, cu mici obstacole.

„Doamnă ofițer de la starea civilă a spus să mă duc acasă să mă schimb, că ea nu oficiază”, a declarat Evie.

„Și eu m-am îmbrăcat special într-un sacou și în pantaloni de costum. Să vedem ce zice. Adică dacă se ia de ea, se ia și de mine. Și nici n-a vorbit cu mine. S-a uitat la mine și a zis «Tu ești ok». De ce sunt eu OK în pantaloni și ea nu în rochiță?! Am citit legile și am printat bucățele din lege care erau semnificative. Nu ne obligă nimeni, nu există nicio lege care să ne zică cum să ne îmbrăcăm”, a declarat Georgiana. 

120.000 de persoane transgender în România

Conform asociaţiei ACCEPT, în România ar trăi în jur de 120.000 de persoane transgender. Cei care vor să se căsătorească merg în străinătate, însă statul român nu le recunoaşte certificatul.

coral