Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, a semnat autorizația de construire necesară demarării lucrărilor de extindere a rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în municipiul Cluj-Napoca.  

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean: „Lucrările de execuție din cadrul acestei investiții de mare amploare, realizate din fonduri europene, și care vizează nu mai puțin de 36 de străzi, vor debuta în cel mai scurt timp. Ordinul de începere a fost deja emis iar în maxim 30 de zile constructorul va prelua toate amplasamentele și va întocmi graficul de execuție”.  

În valoare totală de peste 70.000.000 lei, investiția este parte a mega-proiectului european finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare – POIM 2014-2020 și derulat de Compania de Apă „Someș” S.A, societate aflată sub autoritatea forului administrativ județean.  Cu o durată de execuție de maxim un an și jumătate, contractul prevede extinderea, pe o lungime totală de 28 de km, a rețelelor de distribuție a apei pe 20 de străzi din municipiul Cluj-Napoca.

Investiția prevede inclusiv construirea a patru rezervoare pentru înmagazinarea apei potabile și a 11 stații de pompare.  În ceea ce privește extinderea rețelelor de canalizare, proiectul prevede montarea a aproximativ 35 de km de conducte, pe 27 de străzi. Proiectul presupune și amplasarea a 11 stații de pompare a apei uzate și a altor 28 de echipamente destinate măsurării debitelor de apă uzată și monitorizării parametrilor apei uzate.

coral