Consiliul Județean Cluj aduce la cunoștința participanților la trafic, a locuitorilor din zonă şi a turiștilor faptul că a fost finalizată așternerea primului strat de asfalt, respectiv binder, pe drumul județean ce traversează localitatea Gilău, de la intersecția cu drumul național DN 1 pe direcția Someșul Rece.

Aceste lucrări de reabilitare și modernizare sunt parte a investiției mult mai complexe ce vizează drumul județean DJ 107P (DN 1) Gilău – Someşul Rece – Mărişel – DN 1R. Anterior asfaltării au fost executate lucrări de frezare a căii de rulare, de amorsare și de așternere a materialului geocompozit antifisură.

Reamintim, în acest context, faptul că proiectul vizează un tronson în lungime de 44,26 kilometri, de la kilometrul 0+000 – intersecția cu drumul național DN 1 până la kilometrul 44+260 – intersecția cu drumul național DN 1R.  Lucrările de reabilitare și modernizare a acestui drum judeţean sunt finanţate din fonduri europene.

Modernizarea drumului judeţean DJ 107P (DN 1) Gilău – Someşul Rece – Mărişel – DN 1R are o importanță strategică întrucât acesta traversează o mare parte a Munţilor Apuseni, o zonă extrem de atractivă atât din punct de vedere turistic cât şi din punct de vedere economic, social și istoric.

coral