Coolio, celebrul rapper, producător de muzică și actor câștigător de Grammy, cunoscut pentru hitul său din 1995 „Gangsta's Paradise”, a murit miercuri la vârsta de 59 de ani.  

Vechiul său manager, Jarel Posey, a confirmat vestea pentru Variety, precizând că Coolio a murit în jurul orei locale 17:00.

Potrivit TMZ, Coolio a fost găsit mort în casa unui prieten.

A murit Coolio. Surse: Nu s-au găsit urme de droguri 

Surse din rândul forțelor de ordine, citate de TMZ, au afirmat că nu au fost găsite droguri sau accesorii pentru droguri la locul morții lui Coolio . O autopsie și un test toxicologic vor fi efectuate, pentru a determina cauza oficială a morții.

Paramedicii au fost chemați într-o casă din Los Angeles pentru o urgență medicală și, la scurt timp după ce au ajuns acolo, au declarat decesul muzicianului.

Medicii suspectează că celebrul Coolio a murit după ce ar fi suferit un stop cardiac. Cauza oficială a morții nu a fost încă stabilită oficial.

Cine a fost Coolio – un simbol al rap-ului anilor '90 

Coolio a devenit un nume iconic al scenei rap din Los Angeles în anii '90, după ce a lansat piesa „Gangsta's Paradise” pentru filmul din 1995 „Dangerous Minds”, cu Michelle Pfeiffer în rol principal.

Melodia a devenit rapid una dintre cele mai populare melodii rap din toate timpurile, ajungând în topul Billboard Hot 100 timp de trei săptămâni și terminând 1995 ca single-ul nr. 1 al acelui an în Statele Unite.

În 1996, „Gangsta's Paradise” a fost nominalizat pentru înregistrarea anului și cea mai bună performanță rap solo la Premiile Grammy, Coolio câștigându-l pe cel din urmă.

Pe numele său Artis Leon Ivey Jr., Coolio s-a născut la 1 august 1963 în Pennsylvania, apoi s-a mutat în Compton, California, unde s-a alăturat grupului hip-hop WC și Maad Circle în 1991. Câțiva ani mai târziu, în 1994, Coolio a semnat cu Tommy Boy Records și și-a lansat albumul de debut „It Takes a Thief”.

Catapultat de single-ul său principal „Fantastic Voyage”, „It Takes a Thief” a ajuns pe locul 8 în topul Billboard Hot 200 și a fost certificat cu platină.

Un actor talentat, de asemenea, Coolio a apărut în zeci de filme și emisiuni TV de-a lungul carierei sale. El a jucat ca actor în spinoff-ul TV „Dangerous Minds” (1996), „Sabrina the Teenage Witch” (1996), „Batman & Robin” (1997), „The Nanny” (1998), „Tyrone” (1999), „Midnight Mass” (1999), „Charmed” (2002), „Star-ving” (2009), „Futurama” (2001, 2010) și „Gravity Falls” (2012).

Potrivit paginii sale de IMDb, Coolio avea trei filme în lucru.

Coolio a plecat din hotelul din Mamaia cu băutura de 700 de euro ascunsă într-o faţă de pernă

Gest incredibil al lui Coolio, care, în octombrie 2012, a concertat într-un club din staţiunea Mamaia. El a plecat din hotelul unde a fost cazat cu băutura în valoare de 700 de euro, ascunsă într-o faţă de pernă.

Coolio fusese chemat să concerteze într-un club din staţiunea Mamaia.

În schimbul unui onorariu de 10.000 de euro, Coolio şi trupa sa au urcat pe scenă pentru aproximativ 30 de minute, după care rapperul a revenit în hotelul unde era cazat.

Acolo, organizatorii concertului i-au pus la dispoziţie, conform contractului, băuturi alcolice, sucuri, apă minerală şi un borcan de miere.

După câteva ore petrecute în camera de hotel, Coolio a cerut să fie dus în Bucureşti, unde avea de susţinut un alt concert. La ieşirea din hotel, rapperul nu s-a îndurat să se despartă de băutura pusă la dispoziţie de organizatori.

La concert, Coolio a arătat că-i place distracţia. Nici pe scenă, rapperul nu s-a putut dezlipi de sticlă de şampanie. Şi pe toată durata concertului, Coolio şi-a dres glasul cu câte o gură de băutură.

În final, organizatorii concertului au rămas blocaţi în momentul în care l-au văzut pe rapper în fata hotelului, în braţe cu o fată de pernă plină cu sticle cu tequilla şi cu şampanie.

Conform informaţiilor primite de organizatori, se pare că solistul a repetat gestul şi în hotelul din Capitală, unde a fost cazat pentru încă o noapte. coral