Un echipaj SMURD de la Punctul de Lucru Mociu a asistat aseară la o naștere chiar în ambulanță.

Aseară, în jurul orei 18:00, dispeceratul Detașamentului de Pompieri Dej primește un apel de urgență din localitatea Sâmboleni. O femeie însărcinată acuză puternice dureri abdominale. Imediat a fost trimis un echipaj SMURD de la Punctul de Lucru Mociu, au transmis cei de la ISU Cluj.

În ambulanță s-au aflat paramedicii Alin Filip și Ioan Botiș. Șoferul Cosmin Lișcan i-a dus cât de repede s-a putut la locul intervenției. Cu toții au experiență în astfel de situații, așa că nu s-au pierdut cu firea. Planul lor, de a pleca la spital, a fost dat peste cap de o splendidă fetiță, care s-a grăbit să vină pe lume.

Astfel, colegii au asistat la nașterea unui copil perfect sănătos, chiar în ambulanță. Ulterior, le-au dus în siguranță pe mamă și pe fiica ei la Clinica de Obstretică și Ginecologie „Dominic Stanca” din Cluj-Napoca.

„Noi am știut din start ce trebuie făcut, deoarece am mai avut intervenții de acest fel. Ne-am pregătit pentru protocol și am fost echipați cu toate dotările necesare.

Mama a născut la ora 18:51, în timp ce noi o monitorizam. Vă dați seama, a fost un moment frumos, dar nu putem lăsa emoțiile să ne copleșească. Ne-am concentrat pe misiunea noastră și pe ajutorul pe care trebuie să-l oferim”, a spus comandantul echipajului, plutonierul adjutant Alin Filip.

coral