Turul Franței și US Open dau startul unui regal de competiții sportive difuzate de Eurosport. Urmează Cursa de 24 de Ore de la Le Mans, Roland-Garros, Giro d’Italia și Vuelta

Odată cu finalul lunii august, competițiile de cea mai mare anvergură se întorc pe canalele Eurosport. Turul Franței și US Open deschid sezonul de toamnă – unul plin de acțiune, sport și momente memorabile din cadrul celor mai așteptate competiții de tenis, ciclism și motorsport – Așteptarea s-a încheiat.

Turul Franței

După o pauză îndelungată, primul Mare Tur de ciclism al anului sosește pe ecranele Eurosport vineri, 28 august. Spre deosebire de un an obișnuit, acesta va fi chiar Turul Franței, cel mai important Mare Tur din sport. Timp de mai bine de trei săptămâni, cei mai buni cicliști din lume se vor întrece pe parcursul a 21 de etape în Franța, startul având loc la Nisa, pe Coasta de Azur.

Campionul en-titre, Egan Bernal, este printre marii favoriți, împreună cu Primoz Roglic de la Team Jumbo-Visma, în timp ce la start vor fi prezente și alte nume celebre din ciclism, precum Thibaut Pinot, Tom Dumoulin, Miguel Angel Lopez, Julian Alaphilippe, Nairo Quintana, Wout Van Aert, Alejandro Valverde sau sprinterii Peter Sagan, Sam Bennett și Caleb Ewan.

US Open

Tot începând cu finalul lunii august, fanii tenisului vor putea urmări primul turneu de Grand Slam de după pauza sportivă cauzată de pandemie. US Open are loc între 31 august și 13 septembrie și este transmis în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1, Eurosport 2 și Eurosport Player.

Novak Djokovic este marele favorit al turneului masculin, cei mai probabili contracandidați ai săi venind în persoanele vicecampionului en-titre Daniil Medvedev, lui Stefanos Tsitsipas sau Dominic Thiem. În turneul feminin, campioana din 2018, Naomi Osaka, și Serena Williams țin capul de afiș, împreună cu jucătoare precum Karolina Pliskova, Petra Kvitova, Garbine Muguruza, Sofia Kenin sau tânăra Cori Gauff. Williams va căuta din nou să câștige al 24-lea său trofeu de Grand Slam la simplu, performanță care ar egala recordul deținut de Margaret Court.

Anul acesta, Eurosport a pregătit o surpriză pentru telespectatori: cubul Eurosport, un studio interactiv, care folosește realitate augmentată (AR) și o grafică foarte bună pentru a „transporta” fanii în centrul acțiunii din New York, dar și pentru a oferi cea mai detaliată și aprofundată analiză a acțiunii. Barbara Schett va găzdui transmisiunile din cubul Eurosport din Londra pe parcursul celor două săptămâni ale turneului, în timp ce Mats Wilander va oferi analize folosind noua tehnologie de care dispune, ca fanii să-și poată însuși o perspectivă nouă asupra felului în care percep sportul.

Le Mans

Lunile septembrie și octombrie vor fi la rândul lor pline de cele mai importante competiții sportive ale anului pe canalele Eurosport. Cursa de 24 de Ore de la Le Mans va fi difuzată în weekendul 19-20 septembrie, suprapunându-se cu etapele finale din Turul Franței. Ediția din acest an a cursei istorice este penultima din calendarul FIA World Endurance Championship și va fi ultima înainte ca o nouă clasă de mașini, Le Mans Hypercars, să-și facă apariția în campionat. Toyota țintește a treia victorie la rând la general, în timp ce clasele LMP2 și LMGTE vor fi puternic disputate.

Roland-Garros

O săptămână mai târziu, Roland-Garros începe pe arenele pariziene unde, în urmă cu doi ani, Simona Halep câștiga primul ei turneu de Grand Slam. Turneul din Franța are loc între 28 septembrie și 11 octombrie și va fi, de asemenea, transmis în direct și în exclusivitate de Eurosport pe parcursul celor două săptămâni.

Giro d’Italia și Vuelta

Nu în ultimul rând, Eurosport pregătește un regal de ciclism în luna octombrie și începutul lui noiembrie. Ultimele două Mari Tururi ale sezonului, Giro d’Italia și Vuelta a Espana, au loc între 3-25 octombrie, respectiv 20 octombrie – 8 noiembrie și reprezintă o nouă șansă pentru cicliștii de top la un titlu mult-râvnit.

Marile competiții sportive difuzate de Eurosport în următoarele luni:

  coral