La data de 18 iulie a.c., în intervalul orar 19.00 – 21.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiul Dej, împreună cu polițiștii Secției 5 Poliție Rurală, au derulat acţiuni de verificare cu efective mărite cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

 

Totodată, polițiștii au acționat în vederea asigurării unui climat optim de siguranță publică, dar și cu scopul reducerii riscului rutier. 

 

Au legitimat peste 80 de persoane, conform 192/2019, fiind verificate peste 50 de autoturisme și 6 mijloace de transport în comun.

 

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 24 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea măsurilor privind prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, a OUG 195/2001R, privind circulația pe drumurile publice, precum și a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Acţiunea desfășurată a beneficiat de sprijinul jandarmilor, a ISU Cluj și lucrătorilor din cadrul Primăriei municipiului Dej.

 

coral