Acţiune comună a poliţiştilor din cadrul Poliţiei municipiului Dej şi Secţiei 5 Poliţie Rurală Dej având ca scop prevenirea accidentelor rutiere dar şi impunerea unui climat de siguranţă rutieră şi siguranţă publică.

La data de 7 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Dej în colaborare cu cei din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Dej au organizat şi desfăşurat o acţiune comună de prevenire a accidentelor rutiere dar şi de asigurare şi menţinere a unui climat de ordine şi siguranţă publică. Au fost vizaţi în principal conducători auto care nu respectă prevederile legale privind acordarea de prioritate pietonilor dar şi abaterile pietonilor care traversează neregulamentar sau circulă pe carosabil neregulamentar. Acţiunea a fost desfăşurată pe raza municipiului Dej, precum și pe D.N. 1 C și D.N. 17.

Activităţile desfăşurate au condus la aplicarea a 19 sancţiuni contravenţionale, 9 pentru depăşirea limitei legale de viteză, 2 pentru abaterile comise de pietoni, iar alte 9 fiind aplicate pentru diferite alte abateri de la prevederile Codului rutier. De asemenea a fost reţinut 1 certificat de înmatriculare.

*****

Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Gherla în colaborare cu poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Gherla au organizat o acţiune de prevenire a accidentelor rutiere dar şi de impunere a unui climat de ordine şi siguranţă publică.

La data de 7 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Gherla în colaborare cu poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Gherla au organizat şi desfăşurat o acţiune de prevenire a accidentelor rutiere produse pe fondul încălcării regimului legal de viteză, al depăşirilor neregulamentare, al nefolosirii centurii de siguranţă, folosirea ilegală a telefonului mobil dar şi pe fondul abaterilor comise de pietoni.

Activităţile desfăşurate au condus la aplicarea a 37 de sancţiuni contravenţionale, 10 dintre acestea pentru încălcări ale regimului legal de viteză. Au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce pe o perioadă determinată 6 permise de conducere, 5 pentru depăşirea vitezei şi 1 pentru depăşire neregulamentară, fiind reţinute şi 2 certificate de înmatriculare.

coral