În perioada 5-6 ianuarie, polițiștii clujeni au acționat pe raza întregului județ, cu efective mărite, pentru prevenirea accidentelor rutiere și responsabilizarea participanților la trafic.

În cadrul acțiunilor, au fost constatate numeroase infracțiuni rutiere, față de cei în cauză fiind luate măsuri legale.

Exemple infracțiuni rutiere constatate:

La data de 6 ianuarie a.c., în jurul orei 01:50, un tânăr, de 23 de ani, din Chinteni, a fost depistat de poliţiştii clujeni în timp ce conducea o autoutilitară pe strada Buftea, din Cluj-Napoca, fără a avea dreptul de a conduce a autovehicule pe drumurile publice.
Totodată, polițiștii au stabilit că se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, având o concentraţie de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punerea în circulație sau conducerea unui autovehicul de către o persoană care nu deține permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, fapte prevăzute de Codul penal.

***

La data de 5 ianuarie a.c., în jurul orei 13:40, un bărbat, de 50 de ani, din comuna Căpuşu-Mare, a fost depistat de poliţiştii din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală în timp ce conducea un autovehicul neînmatriculat pe DN1J şi DN1E60, pe raza comunei Gârbău şi a comunei Căpuşu-Mare.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

***

La data de 6 ianuarie a.c., în jurul orei 1:12, un bărbat, de 50 de ani, din comuna Petru Rareș, județul Bistrița Năsăud, a fost depistat de poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Dej, Biroul Rutier, în timp ce conducea un autoturism pe strada 1 Mai, din Dej, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, având o concentraţie de 0.43 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.

***

La data de 6 ianuarie a.c., în jurul orei 01:40, un bărbat, de 24 de ani, din Bonțida, a fost depistat de poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Gherla, Compartimentul Rutier, în timp ce conducea autovehiculul pe strada Principală, din localitatea Bonțida, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, având o concentraţie de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Conducătorului auto i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.

***

La data de 6 ianuarie a.c., în jurul orei 00:30, polițiștii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, Secţia 2 Poliţie, au depistat un bărbat, de 27 de ani, din Cluj-Napoca, în timp ce conducea un autovehicul pe strada Paris, fără a avea permis de conducere.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută de Codul penal. coral