Poliţiștii clujeni continuă să acționeze pentru reducerea victimizării din accidentele rutiere, produse pe fondul conducerii autovehiculelor cu viteză excesivă.

La data de 14 mai a.c., polițiștii Biroului Rutier Turda au desfășurat o activitate preponderant preventivă pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

Abaterile constatate de către polițiști au impus reținerea unui număr de 9 permise de conducere, pentru încălcarea regimului legal de viteza.

Totodată, unul dintre conducătorii depistați, respectiv un bărbat de 49 de ani din municipiul Alba Iulia, a fost înregistrat în timp ce se deplasa cu un autoturism având viteza de 146 km/h, în localitatea Copãceni, pe un sector de drum cu limitare de 70 km/h. Permisul acestuia a fost reținut de polițiști, fiindu-i suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe o perioadă de 90 de zile.

Polițiștiidin cadrul Poliției municipiului Dej, împreună cu cei ai Secției 5 Poliție Rurală au acționat în trafic pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză și a regulilor privind efectuarea manevrelor de depășire a vehiculelor.

Pentru neregulile constatate în trafic, pe DN 1C, DN 17, au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenționale, 12 dintre acestea pentru încălcarea limitei legale de viteză.

 

Polițiștii clujeni vorintensifica acțiunile dedicate creșterii siguranței rutiere, controalele acestoraurmărind respectarea regimului legal de viteză, pentru  prevenirea accidentelor datorate vitezei excesive sau neadaptate la condițiile de drum.

coral