Circulatia persoanelor a fost limitata, in contextul crizei coronavirusului, iar cei care ies din casa pentru aprovizionare sau pentru alte motive urgente trebuie sa completeze, fireste, declaratia pe propria raspundere. Numai ca au aparut, in repetate randuri, greseli atunci cand a fost vorba despre informatiile care trebuie inserate in respectiva declaratie, iar multi romani s-au confruntat cu probleme dupa ce au fost opriti de politistii care fac verificari.

Amenzile sunt consistente si, evident, nimeni nu isi doreste sa scoata bani din buzunar intr-o astfel de perioada, cu atat mai mult cu cat este vorba despre detalii care sunt scapate din vedere pe fondul superficialitatii sau al neintelegerii modului in care trebuie completata declaratia pe propria raspundere.

Un detaliu extrem de important

Multi romani gresesc atunci cand completeaza adresa de domiciliu, cu toate ca autoritatile au specificat ca la rubrica respectiva trebuie trecuta adresa la care persoana locuieste efectiv. Si exista destule situatii in care aceasta adresa nu coincide cu aceea trecuta in carta de identitate. Ceea ce poate da nastere unor semne de intrebare si, mai mult, unor… amenzi. Fiindca daca ai adresa din C.I. in sectorul 4 al Capitalei, sa presupunem, iar tu locuiesti efectiv in sectorul 3, atunci este evident ca politistul te va intreba ce cauti pe acolo si de ce ai ajuns la o asemenea departare de casa, incalcand masurile stabilite prin ordonantele militare.

In consecinta, adresa unde locuiesti efectiv trebuie mentionata, de fiecare data cand pleci din casa, iar acest detaliu nu trebuie scapat din vedere.

coral