Activiştii de mediu reclamă că proiectul Primăriei Cluj-Napoca privind amenajarea Parcului Farmec din cartierul Mărăști este dictat de Serviciul spații verzi fără a ține cont de crearea de calități urbane.

"Proiectul prezentat de viceprimarul Dan Tarcea pentru Parcul Farmec este de o calitate proastă! Este un proiect fără viziune și fără strop de creativitate dictat de Serviciul spații verzi al primăriei în funcție de cantități de materiale și nu ține cont de crearea de calități urbane. Modelul de bune practici “Verde pe Canalul Morii”, care activează zona începând din 2017, este ignorat total în proiectul propus.

Direcțiile și serviciile din subordinea primarului una zic și alta fac sau nu vorbesc între ele: pe de-o parte se laudă că inovează spațiul verde clujean și deschid orașul spre apă și, pe de altă parte, aruncă bani (32.000 de lei) pe proiecte care opresc accesul la Canalul Morii prin garduri vii demodate, ziduri de beton și stâlpi de iluminat din altă epocă.

Canalul Morii nu este deloc scos în evidență și va rămâne o groapă de gunoi (cum este acum). Sprijinim campania „Verde pe Canalul Morii” care propune gradene de acces la apă, toalete accesibile pentru diverse categorii de utilizatori, renunțarea la gardurile vii care nu mai au niciun rol funcțional și estetic în secolul XXI, regândirea iluminatului, relocarea parcărilor care ocupă și acum spațiu verde, o legătură între maluri mai bine studiată", se arată într-o postare pe pagina de Facebook Someșul nostru.

Farmec cu 2,5 milioane de lei. Cum va arăta parcul din Mărăști

În ședința de Consiliu Local din 31 octombrie 2019 a fost votat proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea și reabilitarea Parcului Farmec din Cluj-Napoca.

coral