Actorul Bogdan Bob Rădulescu a publicat o postare pe pagina sa de Facebook în care compară prețurile din Brașov cu cele din Cluj, sugerând că în „orașul de cinci stele”, în ceea ce privește mâncarea în oraș, prețurile sunt prea ridicate în comparație cu calitatea.

„Sunt în Piața Sfatului, în miezul Brașovului, la un restaurant cochet cu terasă și e plin de turiști români și străini în jurul meu.

Atmosfera-i faină, vremea e superbă, lumea bună, mâncarea și serviciile excelente, iar prețurile…

Măi copii…de banii de care am mâncat aici un prânz cu familia, dacă eram la Cluj la oricare dintre festivalurile de stradă, cu food, cu street, cu food van, cu food truck, așadar de banii dați la Brașov pe prânz, la Cluj mi-ar fi dat dintr-o gheretă de aia hipsterească…ohohoho…o grămadă de binețe.

Dar, stai! …Binețe la farfurie de carton sau plastic, cu tacâmuri de unică folosință, dusă de mine la masa din scânduri pe care mi-aș fi șters-o înainte să mănânc, după care mi-aș fi dus singur resturile la tomberon, dar no…binețe de finețe de fițe de Cluj, nu?

Pe cuvântul meu că mă uit la unele prețuri, la unii proprietari și la afacerile lor din Cluj și mă întreb dacă nu cumva orașul comoară are numele inspirat de la legenda lui Ali Baba și cei 40 de proști. Pardon, de hoți.

Mă rog, hoți și proști, că e nevoie de tandemul ăsta ca să poți vorbi de un oraș comoară…”, a scris actorul. 

Pentru un fel de mâncare, consumat la un restaurant care aplică prețuri foarte mari, în Brașov o persoană cheltuie aproximativ 26 de lei, cu aproape 10% mai puțin decât în Cluj-Napoca, unde trebuie să scoată din buzunar 28.50 de lei, potrivit >Numbeo. 

Pentru o masă cu trei feluri de mâncare, pentru două persoane, în Cluj-Napoca se cheltuie 150 de lei, în timp ce în Brașov, cu peste 15% mai puțin, adică 130 de lei. 

CITEȘTE ȘI:

Cluj sau București: unde este mai bine să trăieşti?

coral