Bogdan Bob Rădulescu a publicat pe Facebook o postare în care compară România cu Italia, spunând că în unele zone, situațiile sunt la fel de neplăcute ca la noi.

„De trei zile văd foarte multă mizerie în jurul meu, șoferi agresivi, vitezomani și extrem de gălăgioși, claxoane peste claxoane, absolut nimeni nu semnalizează, văd străzi îmbâcsite și mizerabile, gunoaie aproape peste tot, plastic aruncat pe ambele părți ale zecilor de kilometri de drumuri naționale, mizerie aruncată în păduri, parcări în care nu poți opri că nu ai loc de gunoi, tomberoane care dau pe dinafară la tor pasul.

Nu, nu e sectorul 1 din București, nici drumurile județene din România.

E Italia, e Sicilia, zona de la Catania la Messina.

Credeți că glumesc? Din păcate, nu.

Da, peisajele sunt incredibil de frumoase, vulcanul Etna e maiestuos și fumegă, apa mării Ionice e curată, albastră și foarte rece, oamenii care te servesc sunt amabili și înțeleg puterea unui zâmbet, mâncarea locală e un deliciu, dar, ca idee, e un echilibru ca peste tot în lumea asta .

Dacă ai nevoie să-ți îmbunătățești părerea despre România, hai câteva zile in Sicilia, să vezi cum urcă România câteva locuri în topul curățeniei și își găsește loc tot mai aproape de sufletul tău”, a scris actorul pe Facebook.

coral