Adevărul despre eficiența vaccinului covid a fost dezvăluit de un specialist englez. Acesta a scos la iveală detalii mai puțin știute despre vaccinarea anti-covid.

Persoanele care au fost vaccinate anti-coronavirus ar putea transmite virusul şi altor persoane. Astfel, acestea ar trebui să continue să respecte regulile de protecţie sanitară, a avertizat profesorul Jonathan Van-Tam, adjunctul directorului medical al Marii Britanii.

Impactul vaccinurilor asupra transmiterii nu se cunoaște

Într-un articol apărut în Sunday Telegraph, citat de BBC, prof. Jonathan Van-Tam a subliniat că cercetătorii ”nu ştiu încă impactul vaccinului asupra transmiterii”.

Acesta a spus că vaccinurile oferă ”speranţă”, însă ratele de infectare ar trebui să scadă rapid. De asemenea, profesorul Van-Tam a mai spus că ”niciun vaccin nu a fost vreodată 100% eficient, deci nu există o protecţie garantată”.

Persoanele vaccinate pot lua virusul și la 2-3 săptămâni după vaccinare

În plus, medicul britanic a avertizat că este posibil ca virusul să fie contractat în perioada de două până la trei săptămâni după ce s-a primit un vaccin şi este mai bine să se aştepte ”cel puţin trei săptămâni pentru ca un răspuns imun să se dezvolte pe deplin la persoanele în vârstă”.

”Chiar şi după ce aţi luat ambele doze de vaccin, puteţi da Covid-19 altcuiva şi lanţurile de transmitere vor continua Vaccinurile funcţionează făcând corpul să creadă că trebuie să lupte împotriva virusului. Şi te antrenează pentru această luptă producând anticorpi şi stimulând celulele T. Abia atunci veţi fi gata să vă confruntaţi cu adevăratul pericol”, a mai scris medicul.

Cea mai mare rată de vaccinare, în Israel

Una dintre cele mai mari rate de vaccinare împotriva COVID-19 se regăsește în Israel. Aici, oamenii de ştiinţă au urmărit cu atenție datele pentru a-şi da seama cât de eficient este vaccinul atunci când este administrat populaţiei întregi.

Sstfel, ministrul sănătăţii din Israel, Yuli Edelstein, a anunțat că unii oameni ”încă se îmbolnăvesc” de COVID-19 după ce au primit prima doză de vaccin, însă a mai spus că există ”unele semne încurajatoare ale unei boli mai puţin severe, mai puţini oameni spitalizaţi după prima doză”.

Vaccinarea națională merge bine în România

Autoritățile din România par să fie mulțumite de cum decurge campania de vaccinare anti-COVID-19 din România.

Președintele Klaus Iohannis a vizitat săptămâna trecută cel mai mare centru de vaccinare din țară de la Romexpo, București. De acolo, Klaus Iohannis a transmis un mesaj menit să le dea speranță tuturor românilor.

Klaus Iohannis, despre vaccinarea națională

Astfel, Klaus Iohannis a spus că a observat o schimbare în atitudinea românilor în abordarea vaccinului anti-coronavirus, ceea ce îl face să fie încrezător în posibilitatea de a scăpa de epidemia de coronavirus chiar în vara lui 2021.

”Am vizitat astăzi cel mai mare centru de vaccinare, amenajat în București, la Romexpo, unde vor putea fi administrate până la 4.000 de doze pe zi. Sunt bucuros că foarte multă lume dorește să se vaccineze, este o schimbare de atitudine pe care o salut. În săptămânile și lunile următoare, vor veni din ce în ce mai multe doze de vaccin, iar tot mai mulți români vor beneficia efectiv de campania de imunizare.

Regulile sanitare și vaccinarea garantează eradicarea epidemiei de coronavirus

Însă atrag din nou atenția: vaccinarea singură nu rezolvă pandemia! Ne dorim cu toții să ne întoarcem cât se poate de repede la o viață normală, dar acest lucru este posibil doar dacă respectăm restricțiile și dacă 60-70% din populație este vaccinată”, a scris Klaus Iohannis pe pagina lui oficială de Facebook.

coral