Adeverința de vaccinare, cea pe care o primești în format fizic după ce ai primit serul, e disponibilă și-n format electronic. Iată de unde o descarci.

Adeverința de vaccinare poate fi descărcat și-n format electronic, transmite coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță. Ea poate fi descărcată din Registrul electronic național al vaccinărilor.

„Fiecare persoană care a fost vaccinată cu cele două doze să poată să-și descarce adeverința de vaccinare, în format electronic, direct din Registrul electronic național al vaccinărilor. Practic, persoana vaccinată își introduce câteva date de siguranță și poate să își descarce această adeverință”, a anunțat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID.

Adeverința de vaccinare, disponibilă în format electronic

Oficialii spun că adeverința de vaccinare poate fi descărcată de AICI.

Tot ce trebuie să faci e să apeși pe butonul „OBȚINEȚI ADEVERINȚA ELECTRONICĂ DE VACCINARE”, după care se va deschide o notă de informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal, cu care trebuie să fii de acord. Ajungi apoi la pagina de autentificare cu CNP și număr de telefon. Vei primi un cod de siguranță prin SMS, apoi va fi disponibilă și adeverința de vaccinare.

De la debutul campaniei de vaccinare anti-COVID în România, în 27 decembrie, au fost vaccinate peste 1,2 milioane de persoane, potrivit datelor transmise la început de săptămână de oficialii care se ocupă de campania de vaccinare. În România sunt administrate serurile Pfizer, Moderna și Astra Zeneca. Conform sursei citate, de la debutul campaniei de vaccinare au fost vaccinate 1.212.502 de persoane, iar 6.161 au avut reacții adverse. Cei mai muți români – 940.582 – au fost vaccinați cu vaccinul Pfizer, 193.608 au primit serul AstraZeneca, iar 78.312 au fost vaccinați cu Moderna.

 

coral