Cea mai fericita zi din viata Andreei Balan s-a transformat intr-un cosmar, care nu va putea fi uitat. Vedeta a suferit un stop cardiac in timpul operatiei de cezariana, in timp ce dadea nastere celei de-a doua fetite. In prezent, bebelusul se simte foarte bine, iar proaspata mamica a fost transferata intr-un salon de ingrijire post-natala, unde este monitorizata in permanenta de cadrele medicale.

Insa acest lucru ii va afecta cariera, Andreea Balan nu va mai avea voie sa faca efort, inima fiindu-i afectata. Mai precis este posibil sa-i fie interzise dansurile si efortul depus. De asemenea sportul si anumite exercitii ii vor fi limitate

“Artista Andreea Balan a trecut printr-o interventie chirurgicala cezariana, in timpul careia a suferit o complicatie critica/majora ce nu putea fi prevazuta la consultatiile sau prin investigatiile anterioare, dar care a fost gestionata cu succes de echipa medical. Incidentul care s-a petrecut in timpul operatiei cezariene este unul foarte rar, care nu poate fi prevazut prin investigatiile anterioare, undeva 1 la cateva zeci de mii de cazuri‘, a spus medicul spitalului.

Stopul cardiac reprezinta oprirea brusca a activitatii mecanice a inimii ce duce la oprirea circulatiei sangelui, sange care nu mai iriga organele vitale privandu-le de oxigen, si astfel, stopul cardiac netratat poate duce la deces. Stopul cardiac este o problema de activitate electrica a inimii in timp ce atacul de cord (infarctul miocardic) este o problema de circulatie a sangelui la nivelul arterelor coronare care iriga cordul, deci sa nu confundam cele doua entitati.

Stopul respirator reprezinta oprirea schimburilor gazoase la nivel pulmonar mai mult de 5 minute ce determina leziuni ireversibile la nivel cerebral si este urmat de stop cardiac imediat daca functia respiratorie nu se reia rapid.

„Totul pleaca de la tulburarile ritmului cardiac”

”In general, pot aparea astfel de complicatii din cauza problemelor cardiace ale pacientului si despre care echipa medicala nu are cunostinta. Totul pleaca de la tulburarile ritmului cardiac, iar anestezia ce se face in aceste cazuri activeaza problemele cu inima care duc la complicatii destul de serioase.

In astfel de cazuri, imediat dupa nastere, pacienta trebuie supusa unor analize amanuntite pentru stabilirea problemelor. Nu este exclus ca pacienta sa aiba de urmat un tratament strict in urmatoarea perioada, dar totul depinde de rezultatul investigatiilor”, a declarat celebrul doctor, citat de cancan.ro.

coral