Andrian Năstase îi aduce o veste grea președintelui Klaus Iohannis. Ce anunț îi va șterge zâmbetul de pe fața șefului de stat? „Klaus Iohannis a început să construiască ‘România normală'”

Adrian Năstase, lovitură dură pentru Klaus Iohannis

Fostul premier a deschis un proces la Curtea de Apel București în care solicită anularea decretului semnat de Iohannis în care i-a retras acestuia „Steaua României” primită în anul 2002, conform agerpres.ro. Decorația a fost retrasă după ce Năstase a fost văzut la recepția de la Palatul Cotroceni pe 1 Decembrie, de Ziua României, an în care adunase deja două condamnări penale. Acum, omul politic vrea să i se facă dreptate și caută să i se înapoieze decorația.

Procesul împotriva deciziei președintelui a fost deschis în luna martie, dar nu a primit încă un termen de judecată. Pe data de 11 decembrie 2019, Iohannis a semnat decretele privind retragerea decorațiilor pentru mai multe persoane, printre care se numărau și: Adrian Năstase, Miron Mitrea, Gheorghe Mencinicopschi, Adrian Severin, Dan Voiculescu, motivul invocat fiind că aceştia au condamnări penale. Adăugăm faptul că în cazul lui Adrian Năstase este vorba despre Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Mare Cruce, conferit prin Decretul nr. 960 din 28 noiembrie 2002, semnat de Ion Iliescu, fost președinte al României.

 

coral