Adrian Năstase l-a atacat pe președintele Klaus Iohannis, printr-un articol postat pe blogul său. Fostul premier a arătat că parlamentul în actuala configurație s-ar putea să nu fie cel pe care și l-a dorit șeful statului.

Adrian Năstase, mesaj pe blog

Fostul prim ministru, Adrian Năstase susține că Iohannis și-ar dori să aibă parlamentul său, ironizându-l pe președinte.

„Iohannis si-a dorit sa aibă „parlamentul sau”. Pentru că parlamentul cu Psd era rău. Acum il are. Senatoarea Sosoaca i-a oferit o mostră. In curand, in calitate de „inalt demnitar roman”, va suna la 112 si va cere sa i se deschida Palatul Cotroceni, dupa ce a cerut acelasi lucru la Ministerul de interne.

Bănuiesc ca presedinta Senatului, dna Dragu, dupa ce s-a consultat cu mai multe ONG-uri cum sa dărame zidul de la Palatul Parlamentului, va face consultari si pentru a dărama zidul de la Palatul Cotroceni. În felul acesta, presșdintele se va putea întâlni mai ușor cu poporul”, a scris Adrian Năstase, pe blogul său.

Fostul prim-ministru, critici la adresa guvernanților

Fostul prim-ministru a făcut, de asemenea, o analiză a măsurilor luate în timpul pandemiei, atât la nivel mondial, cât şi pe plan naţional, realizând o distincţie între deciziile justificate de gravitatea situaţiei şi cele care doar folosesc criza sanitară mondială drept pretext pentru îngrădirea unor libertăţi şi drepturi.

Calitatea unei guvernări ține de capacitatea de a menține încrederea populației că restricțiile decise se justifică pentru interesul general. Aceasta încredere se pierde atunci când primordială devine deschiderea spațiilor cu păcănele sau atunci când 6 devine mai mic decât 3 (în cazul Bucureștiului).

Încă o dată observăm caracterul „cezarist” al statului român, unde observăm zilnic faptul că membrii guvernului se duc, ca niște servitori, la Cotroceni. Guvernul a devenit o simplă componentă a administrației prezidențiale. Iar Constituția, sub pretextul pandemiei este, practic, ignorată.

România a devenit astfel pradă a crizei sanitare dar și a unei mafii corupte și incompetente, incapabile să pregătească viitorul țării”, scrie Adrian Năstase pe blogul personal. coral