Nelu Tataru a anuntat astazi ca, l-a demis pe Adrian Streinu-Cercel de la sefia Comisiei stiintifice speciale anti-COVID din Ministerul Sanatatii.

„Domnul prof. Streniu-Cercel era membru al Comisiei speciale anti-Covid. Era chiar presedinte. Noi avem discutii, sunt propuneri, chiar si aceasta propunere, dar nu am putut sa fiu de acord cu dansul. De asta am spus, gandim si oportunitati, protejam persoanele varstnice, dar nu pot fi de acord.

Aparitia acelui plan de vacanta nu a facut decat sa extrapoleze anumite ganduri, anumite gandiri. De altfel, decizia a fost de a-l demite din functia de presedinte al Comisiei. I-am comunicat si dumnealui acest lucru. Nu mai face parte din Comisie si nu mai e nici presedinte. Nu a obiectat”, a spus ministrul Nelu Tataru, facand referire la planul lui Streinu Cercel de izolare totala a cetatenilor peste 65 de ani.

Intrebat cine il va inlocui pe Adrian Streinu-Cercel, ministrul Sanatatii, Nelu Tataru a spus: „In noua Comisie va fi doamna doctor Adriana Pistol de la Institutul National al Sanatatii Publice”.

coral