Cel mai bun prieten al nostru într-un anotimp pe care îl adorăm – din cauza posibilității de a scăpa de oraș atât de des și de a ne distra și destinde – poate fi minunatul aer condiționat, mai ales cel portabil. Vara știm că este perioada vacanțelor și concediilor, a distracțiilor dar și a muncii – cu ajutorul căreia putem ajunge să avem parte de acele mult dorite vacanțe – care toate pot fi puțin îngreunate de căldura apăsătoare cu care avem de a face. 

În oricare dintre aceste situații, un aer condiționat va face mereu diferența și va contribui la crearea unui mediu de desfășurare mai plăcut. Fie că avem nevoie pentru casă, cabană sau birou, există diferite tipuri de aer condiționat din care putem alege, în mare fiind fixe sau mobile. Cel care pare să fie preferat în ultima perioadă este cel portabil.

Avantaje și dezavantaje

Avantaje

·      Cel mai mare avantaj al aerului condiționat portabil este în sine faptul ca este portabil. Poate fi mutat sau purtat dintr-un loc în altul, după voia fiecăruia. Fie ca vrem să creăm o atmosferă mai plăcută în când ne uităm la un film și vrem să simțim briza mării surprinse pe ecran, fie că vrem să creăm un mediu favorabil lucrului de acasă, cu care ne confruntăm toți la un moment dat. El poate fi mutat după noi prin casă, în orice încăpere decidem să ne desfășurăm activitatea.

·      Design-ul lui se poate îmbina cu spațiul și poate contribui la esteticul încăperii, în așa fel încât să-i simțim prezența doar prin ambianță, nu și prin aspect, în așa fel încât să fie bătător la ochi.

·      Diferitele mărimi permit poziționarea aerului condiționat portabil până și în cele mai ciudate locuri, în așa fel încât să ne poată oferi rezultatul dorit.

·      În cazul unui birou, nu este necesar să se facă mutări ale mobilei, pentru a avea un rezultat optim. Poate fi pus în diferite locuri și astfel nu va fi nevoie sa existe dispute, în cazul în care sunt persoane care nu îl suportă.

Dezavantaje

·      Un mare dezavantaj este faptul că aceste aparate de aer condiționat portabile au fost concepute pentru spații mai mici și atunci, automat, nu au aceeași putere de răcire ca și un aparat de aer condiționat fix.

·      Faptul ca produce un anumit nivel de zgomot poate fi și acesta un dezavantaj. Nivelul de zgomot produs diferă și în funcție de modelul ales și de specificațiile și caracteristicile acestuia. Blogul totuldesprecasa.ro oferă mai multe detalii relevante despre aceste specificații.

·      Unul dintre cele mai mari dezavantaje legate de orice fel de aer condiționat este efectul negativ pe care îl poate avea asupra căilor noastre respiratorii și asupra sănătății noastre per total.

Concluzie

Știm cu toții ce înseamnă să stai într-o încăpere cu o anumită temperatură care poate deveni inconfortabilă, de aceea a fost adus pe lume acest concept al aerului condiționat. Acesta poate face toată diferența în orice spațiu sau context.

Afla mai multe despre ele și alege-l pe cel mai potrivit pentru tine cu ajutorul ghidului adus de blogul totuldesprecasa.ro: cel mai bun aer conditionat portabil și ia-l chiar astăzi, pentru o atmosferă mai plăcută, oriunde te-ai afla.

  coral