Nu sunt cele mai proaste idei de afaceri. Acum câțiva ani erau în vogă și au adus bani frumoși celor care s-au încumetat să le înceapă. Însă acum nu mai este momentul lor, și chiar dacă ție îți par a fi încă idei bune de afaceri, ca să afli ce-și doresc cu adevărat consumatorii consumatorii, mai întâi de toate cercetează piața.

Asadar iata lista afacerilor pe care să nu le începi în 2020 conform site-ului StartUp.ro.

Magazin de componente pentru calculatoare & reparații

Când încă la noi era un lux să ai un calculator, acest gen de afaceri era la mare căutare prin toate orașele țării. Pe lângă faptul că un computer era scump, nici nu se găsea în oferta oricărui magazin (fie el online, acum, sau offline). Așa că, în momentul în care se strica vreo piesă, dădeam fuga la un astfel de magazin de componente pentru calculatoare pentru a ne înlocui și repara prețiosul obiect.

Să nu uităm nici de celebrele internet cafe-uri care apelau tot la acest gen de magazine pentru a repara calculatoarele stricate de cei care descopereau conversațiile pe mIRC.

În ziua de azi, îți poți lua oricând și la orice preț un computer (îl poți alege în funcție de ”munca” pe care vrei să o facă), iar magazinele de profil pun la dispoziție servicii de înlocuire de piese sau reparații în cazul în care nu vrei, mai degrabă, să beneficiezi de vreo ofertă de Black Friday de vară, toamnă, primăvară sau luni pentru a-ți cumpăra un nou device.

Agenție de turism

Internetul ne oferă azi o grămadă de oportunități în ceea ce privește alegerea și rezervarea următoarei vacanțe. Avem site-uri pe care ne putem cumpăra biletele de avion, de unde ne putem alege cele mai bune camere de hotel sau să ne cazăm alaturi de localnici.

Astfel, piața agențiilor de turism a scăzut cu circa 60% de la mijlocul anilor ’90. Sunt încă jucători care rezistă și au clienți, însă au deja un renume și un portofoliu bine pus la punct. Iar tinerii sunt mult prea obișnuiți acum să-și facă singuri planurile de călătorie.

În acest caz, să deschizi acum o agenție de turism nu mai pare o idee de afaceri așa de bună.

Magazin developare foto

Cele mai frumoase amintiri stau azi, de cele mai multe ori, în cloud. Telefonul a devenit aparatul foto portabil, care nu are nevoie de film, iar chiar și atunci când apelăm la un fotograf pentru o ședință foto profesionistă primim rezultatul final tot în format digital.

Însă, ținând cont că în ultima vreme tendințele au fost ciclice, iar generația tânără începe să aprecieze tot ce este retro, am putea asista la o revenire a camerelor foto tradiționale care ar necesita developarea fotografiilor. Ca să vedeți dacă un magazin de developare foto este un business cu potențial, urmăriți foarte bine care sunt cerințele consumatorilor. coral