În domeniul sportiv, recuperarea fizică este procesul de reducere al efortului după o solicitare. Este o fază de adaptare a organismului necesară pentru a preveni suprasolicitarea sau burnout-ul, atât fizic cât și psihic.

Recuperarea fizică la sportivi poate avea o formă activă și pasivă. Dintre formele pasive, somnul este una dintre cele mai bune metode de recuperare și odihnă.

            Recuperarea activă are două obiective importante: recuperarea stării fiziologice a sportivului și recuperarea psihologică. Pentru fiecare din aceste aspecte există metode eficiente de recuperare ca: înotul, masajul, hidromasajul, sauna sau activitatea fizică diferită de ceea ce obișnuieste sportivul să practice, ca: gimnastica în apă, antrenamente de propriocepție și jocuri.

La SPA Potaissa avem cele mai bune condiții în a asigura această refacere de după efort, și ne bucurăm că echipa de handbal AHC Potaissa Turda ne-a ales pentru a desfășura la noi, aceste activități. La SPA Potaissa ei beneficiază de cele mai bune servicii ca: aquashape, înot, sauna, jacuzzi, hidromasaj, duș subacval, fitness.

coral