Guvernul a aprobat acordarea de ajutoare de urgenta in valoare de peste 470.000 de lei pentru 146 de familii si persoane singure aflate in situatii de necesitate in urma unor incendii, a unor probleme grave de sanatate sau in situatii care pot duce la excluziune sociala.

Potrivit Ministerului Muncii, documentul aprobat stabileste ca 104.500 de lei ajung la 21 de familii si persoane singure din judetele Bacau, Bihor, Botosani, Buzau, Dolj, Hunedoara, Iasi, Ilfov, Neamt, Olt, Salaj, Teleorman si municipiul Bucuresti, care se afla in situatii de necesitate cauzate de incendii.

Totodata, 366.300de  lei vor fi acordati pentru 125 de familii si persoane singure din judetele Arges, Bacau, Bihor, Botosani, Brasov, Braila, Buzau, Dambovita, Dolj, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomita, Iasi, Ilfov, Mehedinti, Neamt, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vaslui, Valcea si municipiul Bucuresti care au probleme grave de sanatate sau se afla in situatii deosebite care pot conduce la riscul de excluziune sociala.

Decizia a fost luata in baza anchetelor sociale efectuate de agentiile judetene pentru plati si inspectie sociala.

Ajutoarele de urgenta aprobate de Executiv vor fi suportate din fondurile prevazute cu aceasta destinatie in bugetul Ministerului Muncii si Protectiei Sociale.

coral