News Flash:

Ajutor de la stat pentru femeile trecute de vârsta de 40 de ani. Anunțul făcut de Gabriela Firea

23 Mai 2022
3133 Vizualizari | 0 Comentarii
Firea promite ajutor financiar pentru toate femeile de peste 40 de ani

Ajutor de la stat pentru femeile trecute de vârsta de 40 de ani. Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a avut o întâlnire cu ambasadori ai statelor occidentale în care au discutat despre îmbunătățirea situației femeilor din România. Printre subiectele atinse au fost implicarea femeilor în decizii la nivel înalt, în structuri de conducere la stat și privat, precum și ajutorarea doamnelor cu mulții copii și a celor trecute de vârsta de 40 de ani.

Ajutor de la stat pentru femeile trecute de vârsta de 40 de ani. Ce decizie a luat ministrul Familiei, Gabriela Firea

Gabriela Firea a anunțat că în cadrul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse se lucrează la un proiect pentru echilibrarea ponderii femeilor în diferite structuri prin stabilirea unor cote de gen, pentru mai multe femei în consiliile de administrație ale companiilor de stat și pentru combaterea și prevenirea hărțuirii sexuale la locul de muncă.

Ministrul Familiei a avut o întrevedere cu reprezentanți ai misiunilor diplomatice la București ale țărilor occidentale, ai mediului academic și ONG-uri în care au discutat despre respectul față de femei și egalitatea de șanse.

”Respectul faţă de femei – tema dezbătută împreună cu reprezentanţi la nivel înalt ai corpului diplomatic – SUA, Franţa, Austria, Italia, Spania, Finlanda, Croaţia, Polonia, Slovacia şi Serbia, ai mediului academic – Academia Română şi Universitatea Bucureşti şi ai organizaţiilor care militează pentru drepturile femeilor din România – Centrul Filia, Asociaţia Front, Asociaţia Secs, Asociaţia Plural, care au răspuns invitaţiei Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse.entru că egalitatea de şanse este dovada unui stat modern!”, spune Firea într-o postare pe Facebook.

„Şi în politică avem nevoie de mai multe femei”

Ministrul Familiei a precizat că este absolut necesar ca în România să fie îmbunătățită situația și imaginea femeilor în societate. În acest sens, oficialul de la Palatul Victoria a afirmat că trebuie ca mai mult reprezentante ale sexului frumos să fie implicate în decizii la nivel înalt și să fie reprezentatate în structuri de conducere la stat și privat.

”Trebuie să modificăm mentalităţi, să luptăm mai hotărât pentru ca româncele să aibă tot ce merită de la viaţă, conform pregătirii fiecăreia. De asemenea, sănătatea şi calitatea vieţii femeii este încă un subiect asupra căruia trebuie insistat. Rolul femeilor în societate poate fi mai mult decât să îngrijească copiii şi familia, îndeletniciri admirabile, dar pe care cele mai multe dintre femei le fac în paralel cu o carieră pentru care investesc mult efort şi dăruire. Mai multe femei trebuie să fie implicate în decizii la nivel înalt, să fie reprezentate în structuri de conducere, la stat şi la privat. Şi în politică avem nevoie de mai multe femei”, a mai scris Gabriela Firea.

În plus, ministrul a afirmat că pentru doamnele trecute de vârsta de 40 de ani și cele care au mai mulți copii să se lucrează la un pachet de beneficii fiscale.

”De asemenea, pregătim un pachet de beneficii fiscale pentru femeile cu mulţi copii sau trecute de 40 de ani”, mai afirmă Firea.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0961 (s) | 22 queries | Mysql time :0.032146 (s)