Ideea celui de-Al Treilea Război Mondial este tot mai vehiculată în presa din Rusia. Avertismentul înfricoșător vine în contextul utilizării de arme nucleare împotriva Occidentului în cazul în care NATO intervine. Află cine face aceste avertismente îngrijorătoare.

Cum ar avea loc Al Treilea Război Mondial

Televiziunea de Stat a Rusiei a emis o amenințare nucleară la adresa Occidentului dacă NATO pune pacificatori în Ucraina, spunând că Al Treilea Război Mondial ar putea fi la colț. Televiziunea de stat controlată de Moscova   întărește propaganda, după cum avertizează liderii alianței la Bruxelles, fiind împotriva implementării oricărui fel de trupe, chiar dacă se află acolo pentru a menține pacea.

Aceste amenințări vin la patru săptămâni de la invazia Rusiei, deoarece forțele lui Putin continuă să bombardeze nenumărate orașe ucrainene cu raiduri aeriene. Moscova continuă să acopere amploarea pierderilor sale în război, fără să-și actualizeze numărul de morți oficial.

Aceste avertismente vin în contextul în care autoritățile ruse sunt îngrijorate cu privire la faptul că Polonia ar căuta ajutor din partea NATO pentru a pune la dispoziție pacificatori. De asemenea, au continuat să pretindă că Polonia ar căuta să acapareze anumite terenuri, pentru a smulge teritoriul ucrainean care a fost odată parte din Polonia, cum ar fi orașul Lviv.

Prezentatorul TV Vyacheslav Nikonov a susținut că șoferii de camioane ruși au văzut o acumulare de trupe americane și poloneze la frontieră. Astfel, „Polonia se străduiește nu să îndeplinească o misiune de menținere a păcii, ci să preia teritoriile pe care le consideră că aparțin istoric”.

„Dacă membrii NATO trimit pacificatori în Ucraina, ei ar trebui să înțeleagă că aceasta va reprezenta o ciocnire directă între forțele armate ale Rusiei și NATO. Și cum se va sfârși această coliziune, probabil nu merită explicat … acest lucru se numește cel de-Al Treilea Război Mondial”, a spus Olga Skabeyeva, gazda Rossiya 1.

Invazia Rusiei continuă să se confrunte cu probleme logistice și morale, precum și cu uriașa rezistență ucraineană. Rapoartele anticipate sugerau că Kremlinul intenționa să preia Ucraina într-o singură zi, într-un „blitzkrieg”.

Rusii vehiculeaza tot mai mult folosirea armelor nucleare

Armele nucleare „fluturate” în amenințări

Dar acum, la o lună în invazie, oamenii lui Putin se confruntă cu guvernul pe care nu au reușit să îl elimine. Amenințările Rusiei au fost reluate pe alte posturi controlate de Kremlin. Pe canalul 1, colonelul Yury Knutov a repetat aceleași pretenții.

„Dacă există oameni sănătoși rămași în NATO, ei nu vor aproba operațiunea. De ce? Deoarece NATO va însemna o declarație de facto de război asupra Rusiei … acest lucru ar fi un Casus Belli, adică război între Rusia și NATO. Pentru a câștiga acest război, fie că ne place sau nu, va trebui să folosim arme nucleare tactice în teatrul de operațiuni. Acest lucru va implica utilizarea unor arme nucleare strategice puternice … ceea ce înseamnă război nuclear universal”, a afirmat acesta.

Acest avertisment vine și în contextul în care Polonia ar acționa independent, și nu sub umbrela NATO. De-a lungul invaziei sale nereușite a Ucrainei, Rusia a făcut în mod repetat amenințări la Occident despre intervenție.

„Măcelarul” din Cecenia, colonelul veteran General Vladimir Shamanov, a declarat pentru Canal 1 că Putin ar trebui să asigure granița occidentală a Ucrainei cu Polonia.

„A venit timpul pentru conducerea noastră să spună foarte clar: acestea sunt granițele. Iar polonezii să nu îndrăznească să pună piciorul acolo nici măcar 10 metri pentru a nu fi loviți imediat cu întreaga putere a Kalibr și cu toată puterea de artilerie și aviație. Aceasta nu este o armă nucleară, ci una obișnuită. Apoi, armata poloneză lăudată va alerga înapoi la Varșovia. Polonezii ar fi învinși „în întregime” dacă ar căuta să interfereze cu operațiunea militară a Rusiei în Ucraina”, a spus el.

Cu toate acestea, deoarece televiziunea de stat rusă face amenințări îndrăznețe, există rapoarte că fisurile apar între Putin și generalii săi. Ministrul Apărării, Serghei Shragu nu a fost văzut timp de 13 zile pe fondul revendicărilor că are „probleme de sănătate”, la fel cum rapoartele sugerează că Putin l-a făcut responsabil pentru eșecul invaziei până acum.

Alături de acest lucru, Anatoly Chubais, a demisionat și a fugit din Rusia în mod dramatic, cu intenția de a nu se întoarce niciodată, asupra opoziției sale față de război. Polonia ieri a expulzat 45 de „spioni” ruși care se prezintă ca diplomați.

Purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitry Peskov, a declarat că Rusia va folosi arme nucleare doar în cazul unei „amenințări existențiale”. Televiziunea rusă a declarat, de asemenea, spectatorilor că mercenarii occidentali „sataniști” se luptă cu forțele lui Putin din Ucraina. Acestea sunt „foste forțe speciale din SUA care se închină diavolului în sensul cel mai adevărat al cuvântului”. coral