Betfair este una dintre cele mai mari case de pariuri, nu doar din țară dar și din lume. Casa de pariuri a fost inaugurată în anul 2000 de către Andrew Black și Edward Wray, iar o parte dintre acțiuni, mai exact 23%, a fost vândută unei companii japoneze în anul 2006, ce poartă numele „Softbank”.

Betfair România: mai multă diversitate

Betfair România dispune de o sumedenie de nișe pentru clienții săi, de la pariuri sportive, unde avem, printre altele, fotbal, ciclism, curse de cai, curse de ogari, până la cele non-sportive,unde regăsim jocuri precum ruleta online, blackjack, sloturi, sloturi de tip jackpot, poker, și așa mai departe. Mai mult decât atât, există și o secțiune denumită Live Casino, unde se poate regăsi atmosfera unui cazino real.

Betfair România: Cât și cum pariază românii în mediul online

Conform ultimelor statistici, aproximativ 90% dintre pariorii români sunt bărbați, în total fiind peste 1 milion de jucători. Totodată, sumele pe care aceștia le pariază sunt, de obicei, mici, media fiind de aproximativ 5 RON.

 Un aspect interesant dar, totuși, evident, este faptul că majoritatea românilor își investesc banii în pariuri sportive, aproximativ 80% dintre aceștia alegând fotbalul, fiind urmat de tenis și hochei. Datorită culturii noastre bogate, când vine vorba de fotbal, Liga 1 este cea mai pariată ligă de la noi din țară. Deși nu se poate ști cu exactitate de ce românii preferă Liga 1, când putem alege între campionate precum cele din Anglia, Franța sau Italia, putem deduce câteva teorii.

Deoarece avem fotbalul în sânge, fiecare dintre noi are o echipă favorită pe care pariem destul de des. Adeseori, acea echipă este una românească, iar atașamentul emoțional este, de cele mai multe ori, un motivîntemeiatpentru a paria în mod constant. Mai mult decât atât, cei din România aleg să se informeze mai mult decât jucătorii din alte țări europene, înainte de a efectua un pariu. Motivul este unul evident: cetățenii români sunt mai grijulii cu banii lor și nu vor să îi investească fără să aibă toate detaliile și informațiile legate de evenimentul unde pariază.

Betting Exchange

Betfair este singura agenție din România care ofera această metodă de a paria. Betting Exchange se referă la faptul că pariurile se fac între jucători, cu cote oferite de aceștia. Casa de pariuri doar oferă platforma unde se pot efectua aceste pariuri, dar jucătorii sunt cei care plasează mizele. Funcționează precum o bursă de pariuri, unde jucătorii „vând” cote altor jucători. Totodată, este bine de știut că Betfair este pe primul loc în lume asupra acestei metode de pariere.

Industria pariurilor: Creștere continuă

Există mai mulți factori care facilitează creșterea industriei de pariuri din România. Creșterea economică este un aspect important, deoarece aceasta poate fi corelat direct cu sumele pe care jucătorii români le utilizează. Deși, în medie, românii pariază 5 RON pe un bilet, suma totală crește de la an la an. Per total, în 2019, s-a încasat peste 1 miliard de Euro în toate nișele de pariuri, în timp ce în 2020 a fost încasată suma de 800 milioane de Euro doar pentru pariurile sportive. Nu a fost făcută o statistică pentru totalul sumei investite în 2020, dar se estimează că aceasta oscilează în jurul sumei de 1.5 miliarde de Euro, cu 50% mai mare decât în anul precedent.

 Este imperativ să pariați în mod responsabil, deoarece jocurile ar trebui să fie un prilej de distracție și de petrecere a timpului liber. Pariurile nu reprezintă un venit sigur și ele trebuie tratate ca atare.

           

 

  coral