În general la noi în țară se întâmplă lucruri ieșite din comun ori de câte ori sunt alegeri. 

Primarul care a câștigat un nou mandat, deși era mort

Ion Aliman, primarul din Deveselu, a decedat în urmă cu 10 zile din cauza complicaţiilor provocate de infecţia cu COVID-19. Decesul nu l-a împiedicat însă să câştige un nou mandat în urma alegerilor locale de duminică.

Din cei 1.600 de alegători ai comunei Deveselu care s-au prezentat duminică la urne, 1.020 l-au votat pe Ion Aliman.

Însă ar fi o singură problemă în exercitarea mandatului pe care tocmai l-a câştigat. Primarul comunei Deveselu, Ion Aliman, a încetat din viață în 17 septembrie, la Spitalul Colentina, unde era internat în urma unor complicații după infectarea cu virusul Sars-Cov2. El avea 57 de ani.

Acesta fusese confirmat cu noul coronavirus, la începutul lunii septembrie, când a fost internat la Spitalul Municipal Caracal. Ulterior, la cererea familiei, el a fost transferat la Spitalul Colentina din Capitală.

Ion Aliman era primar al comunei Deveselu din anul 2012, iar la alegerile din 27 septembrie a candidat pentru al treilea mandat.

Primarul care a murit imediat ce a câștigat alegerile

Eugen Safta, primarul comunei Sadova, din județul Dolj, a murit în cursul acestei nopți. Edilul, care candidase din partea PMP, tocmai fusese reales pentru un nou mandat, cel de-al treilea.

Edilul a început să se simtă rău la câteva ore după închiderea urnelor. Imediat, rudele și localnicii au chemat ambulanța. S-au încercat manevre de resuscitare, dar în jurul orei 2:00 a fost pronunțat decesul, scrie Digi24. Se pare că edilul a suferit un infarct.

coral