Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat joi, 15 octombrie, că așteaptă de la Guvern să explice cum va organiza alegerile parlamentare, în condițiile în care România a înregistrat un nou record de cazuri COVID-19.

„Este o diferență între PSD, PNL și președintele României. Dacă președintele României și PNL nu doresc decât alegeri și să se uite pe sondaje, când le convin aceste alegeri, noi avem cu totul o altă abordare: o promisiune făcută de mine și de colegii mei că nu mai ieșim după agenda cetățenilor. Organizarea alegerilor este atributul Guvernului. Eu invit Guvernul, în mod special pe primul-ministru, să vină să ne explice cum se vor desfășura aceste alegeri, pentru că deja avem 4.000 de cazuri (c.n. COVID-19) pe zi”, a spus Marcel Ciolacu la sediul PSD.

Marcel Ciolacu: „Nimeni nu e normal la cap dacă vrea alegeri!“

Liderul PSD consideră că în condițiile actuale nu ar fi normal să se mai organizeze alegerile parlamentare la data de 6 decembrie și aștepată o decizie din partea Guve5nului.

„Nimeni nu e normal la cap dacă face alegeri în acest context. Din punctul meu de vedere, preşedintele şi Guvernul său au scăpat total pandemia de sub control. La 4.000 de infectări pe zi este exclus să ne gândim la organizarea de alegeri. Ce am înțeles eu din discursul președintelui este că își dorește un Parlament legitim. Nu poți să discuți de un Parlament legitim când ai peste 4000 de infectări pentru că nu vine lumea la vot. Aștept de la președinte și de la Guvern soluții și mai ales explicații pentru gestionarea atât de dezastruoasă a pandemiei“, a precizat Marcel Ciolacu.

Ciolacu susține că luni, 19 octombrie, se va discuta proiectul de amânare a alegerilor parlamentare.

CITEȘTE ȘI:

Se amană ALEGERILE PARLAMENTARE pană anul viitor? Iohannis trebuie să ia decizia

coral