Alertă cu bomba la Hotelul Unirea din centrul orașului Iași. Apelul la 112 a fost dat la orele amiezii de o persoană care a anunțat că în interiorul hotelului este obiect explozibil. Toate persoanele au fost evacuate din clădire, atât persoanele cazate cât și personalul angajat. Zona a fost delimitată pe un perimetru extins, întrucât exista un  risc major, dar deocamdată nu se știe dacă ar putea fi vorba despre un apel fals.

Update, ora 16.44. Apelul s-a dovedit a fi unul fals. Experții au căutat în toată clădirea după un presupus material explozibil, fără să găsească ceva. Astfel, se vor începe cercetările pentru a fi depistat apelantul.

Ce a transmis IPJ Iași

În aceste momente, pompierii, brigata anti-tero, polițiștii, dar si echipaje de prim ajutor sunt prezente la fața locului. Din primele informații persoanele care au fost evacuate din Hotelul Unirea din Iași nu vor fi primite în hotel mai devreme de ora 15.00.

“Astăzi în jurul orei 12.35 am fost sesizați prin apel unic de urgență 112 cu privire la faptul că într-un hotel din municipiul Iași se află un dispozitiv explozibil. La fața locului s-au deplasat polițiști, pompieri și jandarmi, procedându-se la delimitarea zonei respective și desfășurarea activităților specifice. Polițiștii pirotehniști efectuează controlul pirotehnic pentru identificarea presupusului dispozitiv explozibil și se continuă verificările pentru stabilirea întregii situații de fapt”, a transmis Ioana Bâlea, purtător de cuvânt IPJ Iași.

coral