Alexandra Macesanu si Luiza Melencu sunt cautate in Italia prin intermediul unei emisiuni difuzate de canalul Rai 3, desi ancheatorii din Romania au stabilit, cel putin in cazul Alexandrei, ca aceasta a fost batuta, violata si ucisa de Gheorghe Dinca.

Alexandru Cumpanasu, unchiul Alexandrei, care contesta concluziile anchetatorilor romani, a apelat la presa din Peninsula pentru gasirea nepoatei sale ca urmare a legaturilor pe care Gheorghe Dinca le avea in Italia.

Emisiunea „Chi l’ha visto” (n.r. Cine i-a vazut) difuzata de Rai 3, dar si alte publicatii nationale din Italia au prezentat cazul de la Caracal. Materialul din presa italiana prezinta mai intai povestea disparitiei Alexandrei si felul in care aceasta a sunat la 112 pentru a cere ajutor.

In emisiune a fost prezentata discutia pe care adolescenta a purtat-o cu operatorii de la 112 si politia pe fondul unor imagini surprinse la locuinta lui Dinca.

Jurnalistii italieni scriu ca versiunea oficialitatilor romane este ca Alexandra a fost rapita, violata si ucisa de Gheorghe Dinca, un mecanic in varsta de 65 de ani din Caracal. Dupa ce a fost arestat, acesta a recunoscut ca a rapit-o si ucis-o pe Alexandra, dar si pe Luiza Melencu, cealalta fata din Caracal disparuta dupa ce a fost luata la ocazie.

Insa mai multi romani au scris pe adresa emisiunii, inclusiv Alexandru Cumpanasu, si au cerut ajutor pentru gasirea fetelor, considerand ca cele doua nu au fost ucise, ci au cazut victime ale traficului de persoane.

”Multi romani ne-au scris si au vorbit despre traficul de femei obligate sa se prostitueze. Unchiul Alexandrei, Alexandru Cumpanasu, ne-a contactat, de asemenea, solicitand ajutor. Barbatul, candidat la presedintia tarii, duce de luni de zile o lupta pentru a-si gasi nepoata si datorita lui a fost deschisa o ancheta nationala, care se ocupa de DIICOT-ul central din Bucuresti (anti-mafie si antiterorism romanesc)”, se arata in emisiune.

De altfel, intr-un interviu, Cumpanasu vorbeste despre contactele lui Dinca cu Italia si despre posibilitatea ca nepoata sa sa fie in viata si sa fie ajuns in Italia prin intermediul unei retele de prostitutie.

”El spune ca ar putea fi la Bari sau Vicenza acolo unde Dinca are familie”, mai arata realizatorii emisiunii.

coral