Deputatul PSD Alexandru Rafila spune că certificatul verde obligatoriu la locul de muncă poate crea mai multe probleme decât sunt în momentul de față, pentru că România nu își poate permite să lase 40.000 de oameni care muncesc în sistemul medical să nu vină la serviciu.

„Știți care este problema? Un astfel de proiect (…) este un proiect prost scris, din păcate. Asta este realitatea și el creează mai multe probleme decât generează soluții, pentru că face niște lucruri care sunt inacceptabile. Creează discriminări între diferite categorii sociale”, a spus Alexandru Rafila, după întâlnirea cu sindicaliștii.

Deputatul PSD a mai spus că proiectul respins de Senat impune plata testelor de către personalul medical care nu dorește încă să se vaccineze.

„Lucrul asta nu este suportabil de cătrer sistemul medical în momentul de față”, spune Rafila.

Acesta spune că „sistemului medical, care are aproximativ 20% din personal încă nevaccinat, nu își permite să se dispenseze în acest moment de 40.000 de lucrători. Mi se pare absolut intolerabil”.

„Una este să folosim acest certificat verde încât să creștem siguranța în zona sănătății publice, în ceea ce privește evitarea transmiterii șamd și alta e să venim cu un proiect coercitiv într-un moment de tensiune maximă, care devine inaplicabil și care a ajuns într-un soi dezbatere care îl duce în derizoriu”, a mai spus dr. Rafila.

Potrivit deputatului, PSD încearcă să găsească cea mai bună soluție pentru a trece peste criza din sănătate având și sprijin pentru măsurile propuse.

Rafila a precizat că nu este împotriva certificatului verde, ci a modului în care proiectul de lege a ajuns în Senat.

coral