Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, a solicitat ministrului Sănătății, printr-un mesaj aspru, plata urgentă a cadrelor medicale care sunt implicate în vaccinarea împotriva COVID-19.

„Am solicitat azi, 16 martie, domnului Ministru al Sănătății efectuarea de urgență a plății pentru personalul implicat în procesul de vaccinare împotriva Covid-19 pe teritoriul județului Cluj.

Domnul ministru trebuie să ia urgent toate măsurile care se impun pentru desfășurarea în condiții de siguranță și fără sincope a activității centrelor de vaccinare, astfel încât toți clujenii care doresc să se imunizeze să o poată face în condiții optime.

Salvarea vieții și a sănătății a numeroși români depinde de derularea în condiții optime a procesului de vaccinare.

Ministerul Sănătății nu le poate solicita acestor ???????????????? ???????? ????????????, aflați în prima linie a luptei cu boala, să își riște viața și sănătatea iar în schimb să nu le arate nici măcar un minim respect, remunerându-i așa după cum s-a angajat!

Solicit, deci, decontarea imediată a cheltuielilor aferente plății personalului medico-sanitar, și a registratorilor medicali, din cadrul centrelor de vaccinare organizate pe teritoriul județului Cluj și care au fost amplasate în alte locații decât cele situate în incinta unităților sanitare.

Adresez această solicitare pe fondul numeroaselor sesizări primite cu privire la faptul că personalul din centrele de vaccinare nu a primit în ultimele două luni remunerația cuvenită”, a transmis Alin Tișe.

coral