Joi, în ședința Consiliului Județean Cluj, s-a dezbătut și situația domeniului schiabil de la Vlădeasa și speța drumului forestier/județean care face accesul spre vârful masivului Vlădeasa.

Subiectul a fost deschis de către consilierul județean al PMP, Călin Cosma, care a „ridicat” problema domeniului de la Vlădeasa: „Mi se pare că este o stațiune foarte frumoasă care nu este absolut deloc valorificată începând de la drumul județean 103 J, care parcă nu este încă finalizat. Care e situația cu domeniul schiabil? Am înțeles că există un teleschi, o firmă privată? Vlădeasa este un masiv care are zăpadă foarte multe luni pe an. Este păcat să nu profităm de el, am fost de câteva ori pe acolo îi foarte foarte frumos și trebuie valorificat”.

„Știm situația, avem o veste bună în sensul că noi, de câteva luni, lucrăm la preluarea acelei porțiuni de drum care în prezent era la Direcția Silvică. Vreau să știți că suntem în punctul să preluăm bucata de drum pe care n-o aveam și, ca atare, întreg drumul va deveni județean, până la pârtia de schi de la Vlădeasa.

Împreună cu primăria Săcuieu am făcut demersuri să preluăm de la ei și de la Direcția Silvică. Drumul este deja cuprins în totalitate în faza de întreținere și în faza doua pentru modernizare. Anul acesta, dorința noastră este să-l asfaltăm până sus la pârtie, chiar dacă în primă fază pe întreținere. Am avut în primă fază acest obstacol al lipsei proprietății pe întreg tronsonul.

Legat în sine, de domeniul de acolo care aparține de primăria Săcuieu, acolo pentru a face un domeniul schiabil și de a investi bani, încă nu am convenit cu primăria din Săcuieu în ce formulă am putea face aceasta, într-o formulă de asociere cu bani europeni sau cu bugetul nostru, într-o formulă de a aduce un privat în parteneriat într-o formulă să preia Consiliul Județean în totalitate și primăria Săcuieu va deveni cu noi asociată.

În continuare discutăm cu primăria și cu specialiștii noștri să vedem care este formula cea mai simplă în care am putea investi. Vestea bună este că ne ocupăm de Vlădeasa, este o prioritate pentru mandatul acesta, chiar dacă încă nu se văd pași importanți. Odată cu preluarea drumului, vom putea investi și noi acolo, Consiliului Județean. Este zona cea mai bună de schi pentru județul nostru, este versantul cu până la 9 luni pe an zăpadă. Este peste Mărișel și Băișoara pentru că zăpada persistă mai mult timp pe an, deci ar fi o afacere profitabilă. Ne dorim să intervenim acolo și să putem ajuta!” i-a răspuns președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

coral