Alina Bica va sta în arest la domiciliu până când magistrații italieni decid în cazul extrădării sale la București. 

Condamnată definitiv anul trecut la patru ani de închisoare pentru favorizarea infractorului, Alina Bica a fost prinsă vineri seara, în Italia, iar azi o instanță din Peninsulă a luat prima decizie în dosarul deschis pe numele său.

Fosta şefă a DIICOT va sta în arest la domiciliu pe durata procesului de extrădare.

O decizie similară a fost luată și în cazul omului de afaceri Ioan Bene, și el căutat internațional și găsit în Italia tot vinerea trecută.

Alina Bica, judecată în mai multe dosare, a plecat din țară în 2018, înainte ca procesele sale să se încheie. Ea a mers mai întâi în Costa Rica, unde, la un moment dat a fost fotografiată în compania Elenei Udrea. De altfel, împreună cu Elena Udrea, Alina Bica a fost reținută la un moment dat în Costa Rica, dar ulterior a fost eliberată, chiar la solicitarea fostului ministru Tudorel Toader, pentru că între timp a venit decizia CCR legată de completurile de cinci judecători, ceea ce a dus la anularea deciziei definitive prin care era condamnată și arestată acolo, în Costa Rica.

Se întâmpla la finalul anului 2018, iar curând după aceea, fosta șefă a DIICOT a părăsit teritoriul statului din America Centrală și la momentul respectiv informațiile erau că s-a întors în Europa. Între timp, rejudecarea procesului său a dus la absolut aceeași sentință: 4 ani de închisoare cu executare pentru favorizarea infractorului.

coral