Alocațiile copiilor vor crește cu 20% la începutul anului viitor, a anunțat Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților.

Alocațiile copiilor vor crește cu 20% de la 1 ianuarie 2022. Această creștere de 20% trebuia să fie făcută anul acesta la începutul lunii iulie, însă Ludovic Orban a spus că nu mai există resurse anul acesta.

Orban a mai precizat că Guvernul trebuie să fie pregătit să emită ordonanța de urgență în cazul în care legea va fi atacată la Curte.  

„Coaliţia îşi menţine angajamentul de a realiza dublarea alocaţiilor conform legii. Am stabilit să crească alocaţiile. Următoarea creştere va fi de la 1 ianuarie 2022, aşa cum este amendamentul la legea de adoptare a ordonanţei care a trecut de Senat şi e în dezbatere la Camera Deputaţilor. (…) În cazul în care va fi atacată la Curte (legea – n.r), Guvernul trebuie să fie pregătit să emită ordonanţă de urgenţă", a declarat, luni seara, Orban, la finalul şedinţei Coaliţiei de guvernare.

Alocațiile pentru copii trebuiau să fie majorate la data de 1 iulie cu 20%, însă președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban a spus că nu există resurse care să permită încă o creștere a alocațiilor în acest an.

 

coral