Ambasadorul Republicii Tunisiene în România, Excelența Sa – doamna Raja Jhinaoui Ben Ali – a efectuat marți, 26 februarie 2019, o vizită oficială în Cluj-Napoca. Scopul vizitei a fost consolidarea relațiilor între România și Tunisia pe diferite domenii de interes comun. În cadrul acestei delegații, ambasadorul s-a întâlnit cu mai mulți oficiali ai administrației publice, printre care prefectul Clujului, Ioan Aurel Cherecheș, viceprimarul orașului Cluj-Napoca, Dan Ștefan Tarcea, și președintele Camerei de Comerț și Industrie Cluj, Ștefan Dimitriu. Discuțiile au avut drept nucleu identificarea unor oportunități de colaborare în domeniile economice și culturale.

La inițiativa doamnei ambasador Raja Jhinaoui Ben Ali și a Consulatului Onorific al Republicii Tunisiene în Cluj-Napoca – reprezentat prin domnul consul onorific Decebal Victor Cotoc – a fost propusă organizarea unei conferințe de informare privind mediul economic
tunisian și posibilitățile înreprinderii și dezvoltării de afaceri între cele două țări.

De asemenea, a fost adusă în discuție și posibilitatea încheierii unui acord de înfrățire între orașele Cluj-Napoca și Sousse.

Deoarece Cluj-Napoca este un centru universitar de mare interes pentru studenții tunisieni, Excelența Sa a avut și o întâlnire cu reprezentanții Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu”, dar și cu studenți tunisieni din orașul nostru. Printre subiectele dezbătute s-au numărat dificultățile administrative cu care se confruntă studenții tunisieni și modalități de a facilita aceste demersuri. În plus, se dorește și crearea unor stagii și acorduri instituționale privind schimbul de experiență între universitatea clujeană și universități omoloage din Tunisia.

Vizita oficială a ambasadorului s-a încheiat la sediul AMARA TOUR, agenție care operează curse directe în regim charter către Tunisia, Egipt și Turcia. Aici s-a întâlnit cu reprezentantul agenției, Haithem Soumi, cu care a discutat despre promovarea destinațiilor turistice tunisiene în România.

Pe parcursul vizitei, Excelența Sa a fost însoțită de diplomatul Ambasadei tunisiene, doamna Hasna Tizaoui și reprezentantul Consulatului Onorific al Republicii Tunisiene la Cluj-Napoca, doamna Iulia Maria Cățănaș.

coral