Vicepreședintele Consiliului Judeţean Cluj, Marius Mînzat, a primit joi, 6 iunie 2019, vizita Excelenței Sale, domnul Manuel Larrotcha Parada, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Spaniei în România.

Întâlnirea de la sediul forului administrativ județean a avut drept scop dezvoltarea relaţiilor de colaborare precum și identificarea unor modalități concrete de consolidare a prezenţei investitorilor spanioli în această zonă şi de impulsionare a schimburilor comerciale dintre cele două părţi.

A fost o întâlnire extrem de productivă în care am prezentat principalele atuuri ale Clujului. Am convingerea că domnul ambasador va transmite investitorilor spanioli mesajul Consiliului Județean de disponibilitate și sprijin deplin pentru a facilita inițierea unor noi afaceri în județ.

Experienţa şi cunoştinţele partenerilor spanioli ne vor fi extrem de utile în derularea unor viitoare proiecte care să contribuie considerabil atât la dezvoltarea judeţului cât şi la întărirea relaţiilor româno-spaniole”, a precizat vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, domnul Marius Mînzat.

În cadrul vizitei, oficialului spaniol i-au fost prezentate atât județul Cluj și organizarea administrativ-teritorială a acestuia cât și modul de organizare și funcționare a Consiliului Județean. Totodată, vicepreședintele forului administrativ județean a prezentat potenţialul economic şi investiţional al judeţului Cluj, precum şi principalele proiecte aflate în derulare la nivelul forului administrativ județean.

În acest context, a fost subliniată importanța Parcurilor Industriale administrate de Consiliul Judeţean prin intermediul TETAROM S.A. şi rolul benefic pe care aceste proiecte îl au în ceea ce priveşte încurajarea schimburilor economice şi dezvoltarea relaţiilor bilaterale. De asemenea, un alt aspect abordat în cadrul discuțiilor l-au reprezentat proiectele de reabilitare a reţelei de drumuri județene precum și principalele proiecte derulate de instituțiile aflate în subordinea forului administrativ județean.

Totodată, din dorinţa de a evidenţia oportunităţile pe care judeţul Cluj le poate oferi şi pentru a convinge ambasadorul Spaniei de avantajele pe care acesta le are din punct de vedere investiţional, vicepreședintele Marius Mînzat a subliniat pe parcursul întâlnirii caracterul complex al judeţului Cluj.

Astfel, printre punctele forte ale acestuia au fost amintite potenţialul turistic şi industrial, forţa de muncă înalt calificată şi vorbitoare de limbi străine, profesionalizată şi experimentată, dar și faptul că Clujul găzduieşte cel de-al doilea centru universitar al ţării. Nu în ultimul rând, vicepreședintele forului administrativ județean le-a vorbit oaspeților spanioli despre expansiunea sectorului IT din această zonă, precum și despre multitudinea și diversitatea activităților și proiectelor culturale.

Aflat pentru prima oară în Cluj-Napoca, Ambasadorul Spaniei a fost impresionat de deschiderea autorităților față de mediul de afaceri, arătându-se interesat atât de Parcurile Industriale Tetarom și de facilitățile puse la dispoziția investitorilor cât și de infrastructura clujeană necesară pentru a susține schimburile comerciale și de forța de muncă din zonă.

De asemenea, oficialul spaniol și-a manifestat dorința de a planifica acțiuni comune care să se deruleze în domeniile cultural, artistic și  sportiv, intenționând să susțină și demersurile necesare pentru prezentarea unor expoziții spaniole în județul Cluj.

coral