O terasă din Eforie Nord a fost amendată cu 5.000 de lei, după ce mai mulți oameni au încins o sârbă în mijlocul drumului, ținându-se de mâini și fără mască de protecție.

„Urmare a imaginilor apărute în spațiul public cu privire la nerespectarea cadrului legislativ circumscris stării de alertă în statiunea Eforie Nord, precizăm faptul că polițiștii au identificat terasa în cauză și au aplicat operatorului economic o sanctiune contraventională, în valoare de 5.000 de lei, pentru neluarea măsurilor de prevenire și limitare a infectării cu virusul Covid-19, conform Legii 55/2020”, anunță Poliția Constanța, citată de Mediafax.

Polițiștii îi sfătuiesc pe operatorii economici să nu încurajeze comportamentul turiștilor care, din dorința de a se distra, uită să respecte măsurile de distanțare fizică.

„Reamintim turiștilor că au datoria de a conștientiza riscul la care se expun pe ei înșiși, dar și pe cei din jur, prin nerespectarea măsurilor de protecție sanitară și a normele de protecție împotriva răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus”, adaugă sursa citată.

coral