O fetiță de 11 ani din Cecenia, o regiune a Federației Ruse, i-a uimit pe internauți cu frumusețea răpitoare. Amina Ependieva are o trăsătură care o face unică.

Fetița cu albinism

Amina Ependieva, fetița cu albinism, îi impresionează pe oameni prin fizicul ei. Fetița are ochii de culori diferite. Amina a fost descoperită de o fotografă, Amina Arsakova, tot din Cecenia. Fotografa obișnuiește să surprindă frumusețea femeilor și a copiilor care au ceva special și unic. Fotografa a postat pe Instagram fotografii cu fetița de 11 ani, în dreptul cărora a scris:

,,În căutarea frumuseții, am avut parte iarăși de succes”.

Fetița nu își expune frumusețea neobișnuită pe rețelele de socializare și duce un stil de viață mai discret. Colegii de școală spun că fetița este mult mai frumoasă decât în fotografii

Albinismul, non-contagios si mostenit genetic, care se caracterizeaza prin absenta partiala sau totala a melaninei din piele, par si ochi si care provoaca o vulnerabilitate marcanta la expunerea la soare si la lumina puternica. Albinismul este o boală fără tratament, iar unul din 20.000 de oameni din întreaga lume suferă de această boală.

Cauza albinismului este una strict de natura genetica: un defect mostenit in formarea melaninei, care cauzeaza hipopigmentarea pielii, parului si ochilor. Albinismul se transmite doar daca ambii parinti poarta gena responsabila pentru aceasta conditie, chiar daca acestia nu sufera ei insisi de aceasta boala.

Complicatiile acestei afectiuni sunt legate in special de problemele de vedere. Productia de melanina in cantitati mici sau absenta acesteia determina la nivel ocular reducerea pigmentarii retinei, cu aparitia nistagmusului (miscarea rapida, repetata si necontrolata a ochilor), strabismului, astigmatismului, reducerea acuitatii vizuale, fotofobie si vedere monoculara.

Există mai multe tipuri de albinism, în funcție de tipul de gene ce au dus la nașterea cu această afecțiune.

Mai mult, pacienții cu albinism suferă de regulă de afecțiuni oculare de severitate medie si grava si prezinta un risc ridicat pentru arsuri solare si cancer de piele. coral