Andreea Balan a fost la un pas de moarte, in timpul operatiei de cezariana, cand a facut stop cardio- respirator. Artista a fost inconstienta 20 de ore si a marturisit ca nu-si mai aminteste mare lucru din momentul in care medicii au adus-o pe lume pe Clara-Maria si pana cand a fost detubata.

Andreea Balan va fi externata vineri (8 martie) de la spitalul Sanador. Artista a facut embolie amniotica, complicatie severa in urma careia a suferit un stop cardio-respirator. Pentru ca a fost nevoie de resucitare, iar timp de un minut, in care inima ei s-a oprit si nu a pompat sange catre creier si celelalte organe, exista riscul ca artista sa ramana cu leziuni pe viata.

Medicii i-au recomandat sa faca o serie de analize, sa fie siguri ca nu a fost afectat creierul. „Am facut doua RMN-uri, analize de sange si de colagulare. Cele mai importante sunt aceste RMN -uri sa se vada daca a fost afectat creierul. Au iesit bine si chiar daca nu ar fi iesit nu va spun voua„, a glumit Andreea Balan la Xtra Night Show.

”Se poate intampla si la nasteri naturale”

Doru Herghelegiu, medicul care a salvat-o pe Andreea Balan, a fost chemat de urgenta de acasa de colegii sai. Directorul executiv al clinicii Sanador a ajuns in doar 10 minute. De altfel, el a efectuat interventia care i-a salvat viata cantaretei.

”Am avut embolie amniotica. Lichidul amniotic din placenta intra in sange. Se poate intampla si din senin, nu numai prin nastere. Chiar doctorita mi-a spus ca au existat cazuri sa moara si copilul. La mine norocul a fost ca a iesit fetita si abia pe urma a venit lichidul. A fost o minune, pentru ca mai intai a iesit ea. Daca nu interveneau pentru mine puteam sa mor. M-au intubat timp de doua zile. Vreau sa le multumesc medicilor de la Sanador pentru ca au facut o comisie. Ca sa ia o decizie atat de majora trebuia sa vina si doctorul spitalului, domnul Hergheligiu. In 10 minute s-au strans pentru ca era o decizie de viata si de moarte si uite ca au luat decizia potrivita”.

Interventia a fost una de succes, cu toate ca artista a suferit un stop cardio-respirator in timpul operatiei. Situatia a fost insa gestionata cu maxim profesionalism de echipa medicala extraordinara de la Sanador, cel mai performant spital privat din Romania.

coral