Mii de angajați ai unor lanțuri de magazine din Australia vor fi nevoiți să demonstreze că s-au vaccinat antiCovid, altfel nu vor primi bonusuri de Crăciun.

Conducerea grupului Spotlight – care deține lanțurile de magazine Anaconda, Mountain Designs și Harris Scarfe – și-a informat printr-un email angajații că trebuie să furnizeze dovada vaccinării.

Astfel, emailul a fost trimis către toți cei 8.000 de angajați. Grupul Spotlight a anunțat că bonusurile de Crăciun vor fi plătite cu două luni mai devreme, cu condiția ca angajații să facă cel puțin o doză de vaccin antiCovid, notează News.com.au.

„Vaccinarea este calea cea mai rapidă pentru a pune capăt blocajelor, cel mai eficient mod de a micșora riscul ca oamenii noștri și întreaga comunitate să facă Covid și singura modalitate de a deschide economia australiană”, a declarat directorul general Spotlight, Avi Gilboa, pentru The Australian.

După decizia transmisă de companie mai multe persoane s-au întrebat dacă acest lucru este legal.

„Este foarte neobișnuit să oferi stimulente bazate pe o procedură medicală sau tratament medical”, a spus avocatul Giri Sivaraman, precizând că nu este ilegal să se procedeze în acest fel, dar că pot să apară probleme dacă cineva nu poate face vaccinul din cauza unui motiv medical.

coral