Un bărbat născut în Alba Iulia, cadru militar, subofițer operativ al Unității Militare 0198 (unitate ce aparține de SRI), a fost condamnat la închisoare cu amânare de magistrații Tribunalului Militar Cluj Napoca, pentru violență în familie. Mai exact bărbatul și-a agresat de două ori soția, scrie Alba24. 

Decizia Tribunalului Cluj

Faptele pentru care bărbatul a fost condamnat s-au petrecut la sfârșitul anului 2019 și în primele luni ale anului 2020. O primă decizie în instanță a fost dată de magistrații militari în data de 14 iunie 2021, dar în urma deciziei, atât bărbatul cât și partea civilă din dosar (soția acestuia) au făcut apel.

În urma deciziei din 14 iunie, motivarea Tribunalului Militar Cluj Napoca a fost făcută publică, iar în ea sunt detaliate faptele petrecute.

Ce s-a întâmplat

Potrivit martorilor care au fost audiați în timpul procesului, situația între cei doi era tensionată, existând certuri în care cei doi ăși adresau cuvinte jignitoare. Certurile ar fi fost legate de un apartament cumpărat de bărbat înainte de căsătorie, dar și de modul în care banii primiți la nuntă sunt cheltuiți, se precizează în motivarea instanței.

”Pe fondul acestor stări conflictuale, în seara zilei de 20.09.2019, în jurul orelor 20, în timp ce părțile se află la domiciliul comun situat în Cluj-Napoca, au avut loc din nou discuții contradictorii între inculpatul plt.maj și persoana vătămată  care au degenerat într-un scandal. În acest context, minora (n.r. copilul familiei) a început să plângă, fiind luată în brațe de mama ei, după care cei doi soți au continuat să se certe.

Deoarece persoana vătămată a intenționat să plece din imobil, împreună cu minora, aceasta din urmă fiind îmbrăcată cu hainele de casă, inculpatul plt.maj. a încercat să o oprească și a bruscat-o pe persoana vătămată, strângând-o puternic de brațe, după care a împins-o, aceasta căzând iar în cădere s-a lovit la piciorul stâng, de colțul patului”, se arată în motivarea instanței.

coral